2 in 1

Trident komt met speakers tegenwoordig, ze verwachten in januari te kunnen verschepen vanuit de UK. Ik moet zeggen, de HG3 ziet er goed uit…bekijk het filmpje hieronder maar. Best apart, zo’n draaiend mid- en hooggedeelte. Lage frequenties zijn natuurlijk minder richtingsgevoelig vergeleken met hoge frequenties, maar of dit in alle standen werkt…..ben benieuwd.

2 reacties

 1. Aardige speakers zo te zien en niet verkeerd al die endorsements! Wat betreft het draaiende mid-hoog gedeelte is dit op zich niet verkeerd bedacht. De toe-in van een luidspreker kan de klank flink doen veranderen. Zo verander je dus het afstraal karakteristiek maar ook de diffractie van de mid-hoog unit wordt anders. Ik ben dus benieuwd tot hoever die diffractie invloed heeft op de exacte prestaties.

  Wat mij wel tegenvalt is dat ze geen digitale techniek gebruiken zoals Focal bijvoorbeeld doet met een SM-11. Met de huidige DSP technieken is zoveel meer uit een luidspreker ontwerp te halen. De 1 dB stappen correctie voor de mid of de hoog unit zijn zwaar achterhaald. Met eenvoudige DSP software kun je de gebruiker correcties laten doen die veel schoner zijn en véél nauwkeuriger.

  Groeten, Pier-Durk

 2. Hee PD,

  Had het niet beter kunnen zeggen. Vraag me ook echt af hoe het klinkt, al zal ik daar niet snel achterkomen want ik heb geen endorsement hoor…al zou dat wel tof zijn 🙂

  Groeten,
  Sven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *