Alex Akela

Vandaag zat ik met Alex Akela en band in de studio. Duurde even om de goeie groove te vinden, maar toen ie er was pastte alle puzzelstukjes mooi in elkaar. Vette sound. Soms hoor je een drumkit zoals ie is en denk je “mwoh”, maar gaandeweg bleek de authenticiteit van Gino’s drumkit van bepalende waarde te zijn, hele toffe sound, zeker toen later gedubt werd met vleugel en Wurlitzer over de tracks heen. Klinkt nu al lekker en veelbelovend. Met dank aan Geo voor de te gekke Hammond & Leslie.

Op de foto, vlnr boven Ik zei de gek, Alex, Phaedra, onder vlnr Gino, Willemien en Mike, en check hier en hier voor nog wat niet al te scherpe foto’s van de sessie…en hier voor de priklijst.

8 reacties

 1. Phaedra is te gek hea 😉

 2. 48 volt… NO WAY…hehe
  die arme sm 57s die ook fantoom krijgen.

 3. Jaja, is al aangepast…..Phaedra kan bassen, zeker wel.

 4. Kijk dennis. gewoon met sm57’s! 😛

 5. Chiel Stapelbroek

  altijd interessant z’on priklijst!

  die listenback is om de hele ruimte in 1x te horen? ook handig natuurlijk..

 6. @ Chiel S: ja inderdaad. De bassiste en toetsenist gingen door DI of door de lesliespeaker die in de drumbooth stond, dus die hoor je niet praten. Uiteraard staan er microfoons rondom de drumkit naar die staan allemaal zo geknepen qua level dat je heel hard moet afluisteren wil je de drummer in stille momenten horen praten, dus vandaar die listenbackmicro. Ik zet em alleen aan als de muzikanten met elkaar of met mij willen overleggen, en ik stuur em dan ook naar de koptelefoons zodat ze elkaar makkelijk kunnen horen.

 7. Wat leuk dat je ook met Phaedra Kwant hebt opgenomen Sven! Jaren geleden in de Katoenclub tijd, hadden we jamsessies met Jet Pit, Phaedra, Martin Fondse en die Koreaanse drummer, waarvanik de naam even kwijt ben. Dit roept bij mij heel goede herinneringen op, want het waren fantastische sessies! En wat een bassiste! In de solo’s zette ik altijd een beetje galm op haar bas. Ik ben nog een beetje gek op haar geweest, (wat ze niet weet en ik ook nooit heb later merken). Jammer dat je die Katoenclubtijd niet hebt meegemaakt. Helaas.

 8. Haha, mooi man. Je bedoelt Yonga Sun denk ik. Yep, die kunnen stuk voor stuk wel spelen ja…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *