analoge storing

Stel je hebt kraak/piep/brom in je kanaal op een analoge tafel….zoals die er nog best veel te vinden zijn in de grotere nederlandse studios…

– Mute al je outputs en zet de phantoomspanning een paar keer uit/aan. Dat wil soms helpen.

– Mute al je outputs en beweeg je gain-pot even goed heen en weer. Als die lang niet gebruikt zijn komt er stof in te zitten, gaat vastkleven en geeft ellende.

– Mute al je outputs druk de pad-switch in, en draai je gain pot hoger. Zo zit je met je gain pot op een andere “hoogte” dan voorheen, want door je pad moet je nu meer “gas geven”

– Mute al je outputs en zet je EQ aan en uit, je compressor aan en uit, je gate aan en uit etc.

– Mute al je outputs en ga even goed met je kleine (=sturing) fader heen en weer.

– Heb je een extern patch, ga dan met een connector (meestal tinytel, TT) even in en uit alle mogelijke ingangen (mic/line inputs, inserts etc).

– Werkt je routing niet? Ga dan via de insert send naar je multitrack.

Had ik al gezegd dat je al je outputs moet muten??

7 reacties

 1. Koop gewoon een fatsoenlijke mengtafel!!! 😉

 2. Haha, ja….maar bij een tafel als een SSL met weet ik veel hoe veel switches, pots, faders etc is het niet de vraag of het kapot gaat, maar wanneer het kapot gaat. Zeker als er niet regelmatig onderhoud aan wordt gepleegd.

  Ergens heeft het ook wel charme, hier en daar een kraakje, zolang het maar niet op de opnames terecht komt.

 3. Eeuh… waarom niet gewoon een ander kanaaltje kiezen? Je hebt er toch genoeg…

 4. Nou…..dat kan soms wel soms niet….ik heb wel es 68 inputs gehad, en dan hou je 4 kanalen over….

 5. Dat is toch een kwestie van je shit voor mekaar hebben?

  Maar toch zie je vaak dat dat niet zo is… Jammer.

 6. Sven, is er bij Wisseloord nog steeds iemand fulltime voor onderhoud? Of is het als er een kanaal kapot is gewoon geduld hebben tot ie een keer gemaakt wordt.

 7. @ Paul: Het is inderdaad een kwestie van je shit voor elkaar hebben. Ik ga altijd ruim van te voren naar een sessie zodat ik alle problemen bijtijds kan tackelen. Anders kost het jezelf werk want dan denkt men gewoon dat je een prutser bent.

  @ Peter: Er is NIEMAND meer in dienst, geen technici, geen management, geen onderhoud. Slecht voor de spullen, maar er is hoop aan de horizon. Maar dat duurt nog even. Je moet dus inderdaad geduld hebben, of een ander kanaal kiezen of een andere oplossing zoeken. Lukt vooralsnog wel, maar op een moment ben je uitgeimproviseerd. Maar nogmaals, zover is het nog lang niet…denk ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *