Atrium

Ik liep tegen deze studio aan, the Atrium studio. Belachelijke homepage vind ik, maar smaken verschillen natuurlijk. Toen ik iets verder keek zag ik dat dit de privé-studio van Tommy Lee is, verklaart weer wat meer 🙂

Anyway, ik vraag me steeds meer af wat Europese studio-eigenaren denken. Ik zeg Europese, in Amerika kan het nog, daar proberen ze nog steeds veel engineers en producers aan te trekken omdat die daar nog zijn. Ik neem aan dat je muzikanten wilt binnenhalen, althans veel méér muzikanten dan techneuten. Toch lees ik op bijna alle studiosites steeds hetzelfde: Hoe mooi het is, wat voor te gekke spullen ze hebben, hoe lekker je kan eten in hun restaurant, hoe geweldig het uitzicht buiten is etc….terwijl de muzikanten die ik ken gewoon goed geluid willen hebben en meestal niet eens weten hoe een mengtafel werkt laat staan wat een SSL, Neve, focusrite, Millennia of Tube-tech etc is. Bovendien zijn alle sites slecht ge-update vind ik.

Ik snap best dat je niet ver komt met ” bij ons klinkt het goed”, je moet eerst een reputatie opbouwen, en weet ook niet hoe het dan wel zou moeten, maar alleen maar foto’s van je studio en de apparatuur die je hebt is niet genoeg denk ik.

Eén reactie

  1. He Sven,

    Zoals je zegt is het wel erg Amerikaans. Groot, veel, duur en nog meer daarvan! Big show-off van Tommy zijn home-studio’tje..

    Om echt muzikanten aan te trekken en de studio lopende te krijgen moet er toch een soort van vibe heersen waar over gepraat wordt. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *