Autotune je Idol

Wytse tipte me op dit artikel. Bizar, maar waar. Waar gaat het naartoe?

11 reacties

 1. Ja, echt, ik was het met open mond en ogen aan het lezen!

  En het erge is nog, dat ze het ook nog behoorlijk opvallend gebruiken!

 2. Niet te filmen. Het is toch een talentenshow? Als de productie dan zelf al het talent gaat oppoetsen is het ook niet eerlijk meer. Maar ja, waar gaat het over? Van deze meid horen we volgend jaar NIETS meer, net als 99% van al die Idols/Popstars/ weet ik veel wat voor “sterren”. Enige die me kan bekoren van al die deelnemers is Boris. Goeie liedjes en een goeie performer. De rest komt niet boven de middelmaat uit. Rafaella, Sharon Kips, waar zijn ze? Ze worden gecoacht voor één album, en als dat niet aanslaat dan geven de heren producers het op omdat er dan geen budget meer komt….want dat moet in de “nieuwe sterren” gepompt worden. En zo herhaald dat zich seizoen na seizoen. Daar zouden al die “deskundige” jury’s es over na moeten denken. Ik zeg niet dat ik het beter kan, maar ik ga daar ook niet zitten. Als je wilt investeren in talent moet je dat goed doen, en niet afhankelijk laten zijn van tijd, in dit geval één seizoen.

  Ik had het er vanavond nog over: Als RTL toch eens het lef had om ipv al het geld wat ze met die shows over de balk smijten een te gek muziekprogramma zouden maken met diepte interviews in de artiest zijn eigen omgeving, goede optredens voor de camera onder de leiding van een regisseur die het begrijpt…..dan zou RTL een hoop respect winnen en bovendien een te gek programma rijker zijn. De NPS of VPRO zou het wel willen, maar hebben het budget niet. RTL heeft het budget wel maar denken alleen aan snel scoren en korte termijn cashen. Jammer he? Toch ligt het talent op straat, en je kunt er zo een programma van maken, en gelukkig gebeurt dat op internet wel. De middelen om dat te doen worden steeds goedkoper en makkelijker (camera, editor, site en publishen maar) en kun je dus, als je een beetje door zoekt, zelf te gekke dingen op het net vinden. Wat misschien ook wel de korte termijn visie van RTL verklaard: TV kan het internet niet meer bijhouden.

 3. Dat is mij ook al eens opgevallen, als je na gaat hoeveel talentenjachten er zijn en hoe weinig talenten er eigenlijk zijn, ik denk dat de winaar(es) ook betere begeleiding nodig heeft nadehand.

  Maargoed, ik blijf er van overtuigd, echt tallent heeft geen tallentenjacht nodig 🙂

 4. Ik heb mijn comment net wat uitgebreid nog. Maar je hebt gelijk. Talent komt echt wel bovendrijven, met hulp van zo’n show of niet.

 5. als technicus zijnde bij zo`n show jeuken je handen toch om die autotuner per ongeluk een half toontje lager te zetten.

 6. Als technicus bij zo’n show wil je maar één ding: snel naar huis 🙂

 7. Ongelooflijk dat het zo opvallend wordt gebruikt! Nee, dat het uberhaupt wordt gebruikt…Het is echt zonde dat het tegenwoordig de standaard is om auto-tune te gebruiken; zowel licht als overdreven. Nu gaan ze het ook nog eens gebruiken in tv-shows…waar gaat het heen?!

 8. Wat is de volgende stap?

  Auto Time?

  Kunnen de talenten aan het begin van het liedje de tekst op ratelen en dat zet Auto Time alles op de juiste plek, en Auto Tune zorgt voor de juiste toonhoogte.

  Je kunt als talent natuurlijk ook gelijk gaan playbacken…

 9. Jeetje, wordt dit altijd gebruikt in engeland?
  Er moet toch een reden zijn om dit te gebruiken, nu denkt heel engeland dat alle deelnemers talent hebben!

  Inderdaad er moet eens een serieus programma komen op tv, met echt talent van de straat en dan niet alleen zangers of zangeressen.. nee ECHTE muzikanten. Zo wordt de muziek cultuur niet beter denk ik.
  Zo gaan mensen denken dat de muziek alleen om het zingen gaat.
  Gelukkig hebben de echte talenten geen talentenjacht nodig inderdaad.
  Een programma als Rock Nation was nog eens leuk, mag best een keer terug komen. Maar het nadeel is dat je zoiets moet volgen. Een programma dat per aflevering loopt is misschien. interessanter.

 10. Al die ‘talentenshows’ hebben niets met talent of muziek te maken. Het zijn entertainmentshows voor de grote massa, zeker bij de commercieele omroepen. Dat wij, muziekliefhebbers wel beter weten is ons ‘geluk’. Maar is het ooit anders geweest?? Twintig jaar geleden kocht ik ook plaatjes van ‘talenten’ die een zomer lang meegingen. Commercie, geld verdienen enz. Gisteren, vandaag en ook morgen. Of het nauw schoenen, wc-papier of ‘zangtalenten’ zijn, maakt niets uit voor die commercieele platenboeven….

 11. tja , hierbij is in ieder geval geen autotune gebruikt:

  http://planeeths.nl/video/jahm_bad_romance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *