AV-Manifestatie

Woensdag 19 mei ben ik met een stel leerlingen van de opleiding waar ik lesgeef wezen kijken bij de AV-Manifestatie op het Mediapark in Hilversum. Een beurs met allerlei stands van bedrijven die ergens wel iets met A en voornamelijk V te maken hebben. Interessant en toch wel weer wat leuke dingen meegemaakt. Aangezien het mediapark naast station Hilversum-Noord ligt met de trein die kant op gereden. Lekker zo’n stiltecoupé 🙂

Wel wat leuke dingen gezien, zoals een USB-duplicator. Er stond er hier één van 1 in en 15 uit. Linksboven steek je de “masterstick” erin, op alle andere USB-inputs wordt de inhoud van de masterstick linksboven gekopieerd. Standalone, dus je hebt geen beeldschermen nodig en je hoeft geen commando’s te geven. Ik hoor je denken wat dit met audio te maken heeft: Er komen wel es verzoekje binnen of je na een concert zsm 1000 kopieeen van de opname van dat concert voorhanden hebt, zodat je die direct na afloop van het concert verkocht kunnen worden aan de concertgangers. Vroeger ging dat voornamelijk over cd’s en cdtjes branden kost tijd, maar een WAV-file kopieren naar een USB-stick kost natuurlijk aanmerkelijk minder tijd. Bovendien is het compacter en het is sneller om songs vanuit je USB-stick op je MP3-speler te zetten dan vanaf een cd. En tegenwoordig heb je autoradios met een USB input, dus je kan op de weg naar huis in de auto het concert terugluisteren. Leuk detail was dat ik van de aardige mevrouw bij die stand voor mijn belangstelling een leuke eetbare dvd kreeg…

Ook was er een stand van Lacie, met een leuk klein schijfje, buspowered via USB, FW800 en E-SATA met 1Gb aan schijfruimte, de Little Big Disk. Al een poosje op de markt, maar het sprak me wel aan, scheelt fysiek ruimte, kan ook gewoon op 7200 RPM draaien en je hebt er niet van die irritante voedingen voor nodig. Bovendien een aardige Lacie-meneer die me helemaal niet hielp met het invullen van de antwoorden bij een prijsvraag waarbij je kans maakt op een Lacie USB-stick/sleutel. Die heb ik zelf al aan mijn sleutelbos hangen, maar deze meneer probeerde me er toch echt van te overtuigen dat die kleinere veel leuker zijn. Nog iets leuks: Lacie heeft al schijven te koop die met USB 3.0 werken.

Overigens, naast die Lacie-stand zag ik een Ipad liggen, voor mij een primeur. In real-life is ie kleiner dan ik dacht. Maar wel gaaf.

SBF was er ook met hun videowagen. Wat ik helemaal te gek vind aan deze wagen is dat hier een analoge Studer mengtafel in het audiogedeelte zit. Je kan zeggen wat je wil, Lawo, Yamaha’s en alle andere digitale tafels die je tegenwoordig in alle grote wagens ziet zitten…..dit klinkt gewoon beter. Gedurfd, want automatisering/snapshots ho maar, maar het klinkt te gek en het oogt te gek. Trouwens, geluid doen in zo’n videowagen heeft vaak niets met muziek te maken (denk aan voetbal wedstrijden), maar meer met verbindingen en communicatie van en naar allerlei plaatsen, daar heb je dus een steekveld bij nodig.

Leuke beurs, en zeker de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *