Avantone BV-1, getest

Een poosje geleden kreeg ik van Match AV een Avantone BV-1 op proef. Ik had hier en daar wat goede recensies gelezen en vroeg me af of deze mic echt zo goed klonk.

Ik heb de microfoon alleen op verschillende vocals geprobeerd, en om eerlijk te zijn: superlatieven schieten tekort. De mic is stil voor een buizenmic, maar klinkt bovenal echt heel goed, al heeft ie wel een uitgesproken karakter in het middengebied. Het klinkt alsof iedereen die er voor staat dichterbij klinkt. Dat heb ik eerder gezegd, en het is een eigenschap van een buizenmicrofoon, maar hier stond ik echt weer eens van te kijken. Het mooiste aan de klank van deze unit is hoe het hoog klinkt. Het is er, heel duidelijk, maar het is mooi hoog, een soort van verzadigd, op een hele mooie manier. Vergeleken met een U47fet, een M149 en een U87 en steeds klonk (voor de vocals die ik erop losgelaten heb) de BV-1 het lekkerst. Toegegeven, dat zijn alledrie andere microfoons, maar toch ook vaak gewild voor vocals. Het plopkapje (wat geniaal bedacht is) ziet er strak uit en werkt prima, en bovendien handiger dan zo’n losse plopkap op een zwanehals. De accessoires voelen allemaal goed en stevig aan, de koffer idem dito.

Vaak denk ik bij dit soort mics: het zal wel net deze ene zijn die zo lekker klinkt, maar rationeel denkend zullen ze wel allemaal zo klinken.

Check de BV-1 hier…

2 reacties

 1. Hey Sven,

  heb je toevallig ook wat opnames gemaakt met de BV-1 die je kan laten horen? Ben erg benieuwd naar deze mic..

  Greets!

  Marcel

 2. Hoi Marcel,

  Nu nog niet aangezien alles wat er mee opgenomen is nog niet uitgekomen is. En als het uit is moeten de desbetreffende artiesten het ook nog goedvinden…maar ik doe mijn best!

  Groeten,
  Sven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *