BAE: Brent Averill

Geloof me, als je ooit een echte, in goede staat verkerende Neve 1073 preamp hebt gehoord wil je eigenlijk niets anders meer. Helaas weet zo’n beetje iedereen dat en dus zijn deze units niet meer te betalen, als je al een originele unit kunt krijgen.

Tegenwoordig zijn er een heleboel fabrikanten die hierop inspringen en “Neve-style” preamps maken zoals Vintage Design, Vintech, Chameleon Labs en BAE. Die laatste is wel degene die zich echt toespitst op voorversterkers: Ze maken geen andere units alle compressors, losse eq’s etc. Al hun produkten hebben zelfs dezelfde typenaam als de vintage Neve units: 1073, 1272, 1084 etc.

Ik was laatst in een homestudio om wat liedjes voor de eigenaar van die studio te mixen, waar ik 2 BAE 1073’s aantrof. In één woord: geweldig, wat een klank zitten er in die units. Ik was daar om te mixen, dus de enige manier waarop ik ze kon gebruiken was ze via de line input te gebruiken. Eerst op de vocals, daarna heb ik de hele mix door de 2 1073’s heengehaald. Heel veel harmonischen, maar wel heel muzikaal zonder dat het “te” werd. Echt een aanrader. Ik kan niet zeggen hoeveel ze nou echt op de Neve’s lijken, daar zou ik ze toch voor moeten A-B-en, maar dat ze te gek klinken staat buiten kijf.

Check de BAE site hier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *