Balen, maar mooi

Geloof me, ik baal dat mijn naamgenoot de fout in is gegaan. Hij wijt het aan Kemkers, maar goed, hij weet zelf ook waar hij rijdt denk ik dan…
anyway, hoe gaaf is het dat je je camera/microfoon op Kramer mikt en de woorden “Hij stuurt me gvd de verkeerde bocht in” opvangt. Niet tof voor NL, wel tof voor die cameraman. Ik baal nog even verder. Respect voor Kramers reactie bij de pers trouwens. Wat een topsporter.

5 reacties

 1. Ja idd erg mooi, maar zou het echt van de cam mic afkomen? Of van een mic aan de zijkant? Was me volgens mij wel een heel eind… Moet trouwens wel de cam geweest zijn, anders kun je dat niet zo snel na de wedstrijd laten zien, ik twijfel:P
  Gelukkig hebben we Bob de Jong nog.

 2. Yo Koen, het is niet de mic die bij de camera stond die ons het beeld liet zien. Er zat een cameraman ter hoogte van Kemkers, een meter of 2 van Kramer af, ik denk dat het daar vanaf kwam. Daar moet ook beeld van zijn denk ik. Het zou ook van de zijkant kunnen zijn inderdaad.

  Die camera die ik bedoel schoot ook het plaatje van Kramer die verbouwereerd naar de grond zat te kijken op het bankje. Live hoorde je het ook niet zo goed, dus de regie zal het geluid van de andere camera later even afgeluisterd hebben en doorgegeven hebben aan de heren van de TV. en ja: BOB FOREVER!!!! Mega prestatie ook van hem hoor, bizar dat ie tegen het eind nog zo tekeer ging.

 3. Deze ENG camera heeft 2 ingangen rechtstreeks.
  Het is normaal dat je je spoor 2 (beste audiospoor op tape) op de hand microfoon zet (lepelen) en spoor 1 ALTIJD op de frontmicrofoon.

  Mocht er in een interview op wat voor manier de handmicrofoon (met of zonder zender) uitvallen je altijd nog (een beetje) kan terugvallen op de front.

  Meestel zijn dit richtmicrofoons van bijvoorbeeld akg

 4. je ziet nu zelfs veel eng camera”s standaard met 4 audio kanalen.
  allemaal dte systemen (direct to edit)
  waarbij rme converters in de camera zitten.
  vaak doen ze de front microfoon stereo en hebben ze daarnaast nog 2 mic inputs aan de achterkant.
  en om het nog ff gekker te maken zitten er ook compressor/limiters in.

 5. Het viel me ook op dat er langs de baan mensen zitten met microfoons in hun hand, richtpijpen! Moet iet gekker worden, maar zo ben je dus wel gedekt wat geluid betreft, geniaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *