Blackface Urei

Laatst had ik zo’n beetje wat voor veel veel mensen de holy grail onder de compressors in de studio is: De Urei 1176 blackface. Nooit geweten dat de kleur van zo’n unit zoveel uit kon maken….maar serieus: Het is een andere revisie dan de zilveren units en de “Blue Stripe” (zilveren met blauwe streep) units en klinkt écht anders. Hij kwam van EAVR vandaan, waar iedereen die unit gewoon kan huren. Aan één kant te gek, aan de andere kant frustrerend, want die unit wil je eigenlijk niet teruggeven.

Check de ingewanden van de blackface hier…

2 reacties

 1. Hey Sven,

  haha, hij heeft net 3 weken bij ons in de Basement gestaan, ik huur hem graag voor belangrijke sessie’s, en baal ook elke keer alsie terug moet. 😉 We hebben net de opnames voor de di-rect plaat afgerond en ik heb de UREI tijdens de tracking voor alle vocalen gebruikt. Hij bevond zich overigens in goed gezelschap, Chandler TG Channel ervoor (won de shoot out tussen 6 pre amps op Marcel zijn stem) en een Thermonic Culture Phoenix erachter. De mic shoot out op Mars zijn stem is met glans gewonnen door een SM7, met een aantal chique mic’s als tegenstanders was het een overduidelijke winnaar.

  Ben de plaat nu aan het mixen in London, in The Square, fijne plek, mooie gear, en naar tape. Wordt te gek!

  Grt Bas

 2. Hee man,

  Gewoon dezelfde unit waar we het over hebben, lachen. Tim K. zal er wel blij mee zijn 🙂 Lekker bezig in London, gaaf man, vind dat een super inspirirende stad. Weet niet of je veel tijd hebt om de stad in te gaan, maar das wel de moeite.

  Sta niet te kijken dat de SM7 het wint van duurdere competitie, heb er ook eentje in de studio en ik gebruik em echt heel veel, terwijl ik ook, 47’s, 87,’s 170’s en een M149 tot de beschikking heb…mixen naar tape, enjoy it. Gaat niets boven in mijn oren….ben benieuwd. Had je “Times are changing” ook helemaal zelf gedaan? Goeie track.

  Groeten, zet em op daar,
  S

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *