Blue Eyeball

Laatst had ik het met een paar collega’s over beveiliging van mijn studio en de apparatuur die erin staat. Nou heb ik niet te klagen: Er hangt een enorm goed alarmsysteem in, ik ben inbraak- en brandverzekerd, maar je wilt altijd beter, toch? Via de school waar ik les geef (in audio) kreeg ik een poos geleden 2 camera’s mee om es een beetje te gaan kijken wat ik mbv het internet zou kunnen doen.

Zelf heb ik een Canopus ADVC 100, een klein doosje waar je analoog audio en video instopt en het omzet naar streaming digitaal via FireWire, en andersom. Handig om films die je in je Protoolssessie hebt zitten (voor een muziek-dvd die je aan het mixen bent oid) via FW uit je computer te laten streamen en op een normale tv af te laten spelen. Maar dus ook om een camera aan te verbinden, de Canopus-unit weer aan een laptop te verbinden waar Skype op staat.

Skype kennen we inmiddels allemaal, gratis bellen en ook beeldbellen via je internetverbinding. Skype kun je zo instellen dat ie inkomende telefoongesprekken direct “aanneemt” en de verbinding dus openzet. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de camera die aan Skype verbonden zit altijd te laten zien…..et voilá, je belt vanaf thuis naar de laptop in je studio en je hebt een beeldverbinding, werkt prima. Wel er voor zorgen dat je een uniek account hebt waar niemand het adres van weet, anders kan iedereen inbellen naar je studio….

Punt is, ik had daar een camera staan uit het jaar kruik, zo’n enorme broadcastjoekel die enorm stond te zoemen en in de weg stond (maar wel een perfect plaatje gaf trouwens), dus daar moest wat anders voor in de plaats komen. Er zijn trouwens ook een heleboel IP-camera’s, Camera’s waar je domweg een ethernetkabel instopt, verbind met je computer en zo van afstand de boel in de gaten kunt houden. Maar om het toch een beetje in de belastingaftrekbare sfeer te houden, ben ik het in de Proaudiohoek gaan zoeken en kwam daar de Blue Eyeball tegen. Een goed uitziende webcam met ingebouwde microfoon, of eigenlijk andersom als je het goed bekijkt, de microfoon is een stuk groter dan de camera. Nu is het dus gewoon een kwestie van Eyeball via USB aan een oude laptop verbinden en klaar ben je. Tip voor Iphone gebruikers: Met Fring kun je beeldbellen, dus kun je zelfs via je Iphone (op lokatie) je studio, of wat dan ook, in de gaten houden.

Check de Eyeball hier…

6 reacties

 1. Die eyeball is wel een mooi ding. zeker voor die prijs. alleen jammer dat die camera best opvallend is. hadden ze misschien beter in het midden van de mic kunen maken. dan was ’t wel een leuk design cam geweest voor ergens op een schapje in de studio of mn slaapkamer.

 2. Ik dacht … handig zo’n Canopus ADVC 100 … moet ik ook hebben.
  Zeker handig voor het inspreken op video, gaat prima zo maar trekt veel CPU bij grote bestanden.
  Via via een Canopus ADVC 100 gekocht ….

  Werkt alleen met mac en niet met windows …. #$~!#@$@%#~##
  Begrijp het niet want ik ben erg tevreden met pt8 via windows, nooit een crash, stabiel, gebruik het elke dag …

  Heb ik weer ….
  Typisch Digidesign … en om dit soort dingen nou een g5 te kopen …

  Bas

 3. Man, dat meen je niet!!! Ongeloofelijk, echt niet tof. Ik snap die Mac/Windows competitie niet zo, zeker niet uit commercieel oogpunt. 99% van de mensen heeft toch “gewoon” Windows? Echt niet aan de gang te krijgen?

 4. Niet aan de praat te krijgen !!!
  Win ziet m wel alleen pt niet …

  Hij is alweer in handen van een mac + pt gebruiker.

 5. Ongeloofelijk. Snap ik niet, maar ja, daar ben jij ook niet mee geholpen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *