Circular adaptors

Klinkt interessant, maar het is volgens Neutrik niets anders dan de bekende verloopjes die je overal tegenkomt en handig zijn om bij je te hebben. Eigenlijk heb je er nooit genoeg en heb je toch altijd weer kabels nodig om tot de gewenste connector te komen. Ik werk veel met TT, XLR, Jack en soms Cinch (tulp) en heb een koffer vol met verloopjes van het een naar het ander. Ook handig als je in de infra van een andere studio moet werken, want geheid dat ze niet met de norm werken die jij gewend bent. Naast al die verloopjes heb ik in mijn koffer een laserafstandsmeter, een kabeltester, een sleutel om binnen de gemeente Amsterdam alle paaltjes om te krijgen, een pianostemsleutel, een drumsleutel, een dmx kabeltje, een signaal/ruis generator, een paar parkeer-euro’s en nog een boel zooi inzitten. Echt onmisbaar…Dus: Kopen die handel, want het is superhandig. En houdt die koffer bij je in de auto, dan heb je em altijd binnen loopafstand bij je.

Check de Circular adaptors van Neutrik hier…

12 reacties

 1. En dan niet te vergeten; paar batterijen, leatherman of simpele multitool, paar cd’s, PEPERMUNT, Alpine gehoorbescherming, deo/aftershave, sm58, usb-stick, mini-jack>tulp voor de Ipod/phone,
  en heeel veeel verloop idd! Maar heb zelfs ook altijd pleisters en reserve kleding bij me! You never know denk ik dan.

 2. Hee Chiel,

  Ja goed man. Die dingen heb ik ook altijd ergens in mijn tas liggen. Superhandig allemaal he…

  Trouwens, met die pelican case verkoper op MP is het goed zaken doen hoor, mocht je nog interesse hebben…

 3. En dan vergeet ik mijn koptelefoon altijd!!!

 4. Heren! (Chiel/Sven/Paul)

  Doe mij eens een plezier! Ik heb me rot gezocht naar een verloopje van female XLR naar 3 of 5 Polig DIN Male.
  Degene die dat vind, krijgt van mij een vet kado!

 5. Is dat voor midi?

 6. Nee Paul dat is niet voor MIDI! Mijn steekveld in de studio is uitgevoerd met DIN female pluggen. Ook heb ik nog “oude” microfoons die geen XLR out hebben maar DIN out. Om nu XLR kabels direkt te kunnen aansluiten zoek ik deze verloopjes.
  Vandaar……

 7. Volgens mij heeft m’n opa nog een aantal van die DIN pluggen liggen, ik zal eens kijken of hij ook verloopjes heeft ligeen. Anders is een verloopje van DIN naar XLR zo gemaakt toch?

  Je hoort nog van mij Roel, woensdagavond ga ik er weer langs.

 8. Trouwens, sorry voor de dubbelpost, ik heb ook altijd een hoofdtelefoon splitter bij me, aangezien ik vrijwel altijd hoofdtelefoon uitgangen tekort kom…

 9. Hee Roel, Ik kan die kabels zo voor je regelen hoor…

 10. @ sven: Ja zeker handig! wat ik nog vergeten was… STIFTEN!
  En die cases; ik wacht even tot ik (ooit) mn mac book pro ga aanschaffen. En als ik mis. mn multi track setje los ga vervoeren ipv van in een rackje. Ma ben er wel nieuwsgierig na!
  @ roel: He, dan ben ik wel benieuwd wat voor een microfoons je nog in gebruik hebt?
  @ bouncy: Waarom gebruik je meerdere hoofdtelefoon uitgangen? Als je met z’n 2en als DJ-en bent kank ik me dat voorstellen…

 11. Chiel,

  Wat dacht je van 2 stuks Sennheiser MD 421 en 1 stuks MD 441? Daarnaast ook nog 2 Sennheiser MKH 406 richt microfoons. En ook nog 2 Sennheiser MD 21.

  Chiel de DIN aansluiting heeft NIETS met de werking van de microfoons te maken. Vroeger werd de DIN (Deutsche Industrie Norm) algemeen toegepast. Daarna is XLR gekomen die, met name voor Live wat degelijker is qua aansluiting.

 12. @chiel: Nee, ik heb al een paar keer een concert registratie gedaan (op locatie) en dan komen er altijd mensen die graag een koptelefoon willen om de “snelle mix”, zoals ik dat noem, te horen en aangezien de mengtafel die ik gebruik maar 2 uitgangen heeft, heb ik een aantal splitterkabeltjes gemaakt.

  @Roel: Ik heb hier nog vier van die MD421s (alle vier nog in topconditie 🙂 ) liggen met van die DIN connectoren (ooit eens geprobeerd om zo’n connector te solderen, blijkt dus dat die een andere pen-indeling hebben), ik vraag me af of er niet een manier is om die dingen om te bouwen naar XLR, ik heb er ooit iets over gelezen maar ik kan het niet meer terugvinden, het zou voor mij in ieder geval een stuk makkelijker worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *