Clearsonic

Een leerling van me vroeg ernaar, een oud-leerling werkt ermee dus ik dacht: laat ik er es wat over zeggen.

Clearsonic maakt van die plexiglas platen die je soms bij een live-concert om een drumkit heen ziet staan. Betere isolatie van je drumkit en dus beter te mixen / op te nemen, en op het podium wordt het ook allemaal iets minder luid wat de rest van de muzikanten ook lekker vindt lijkt me. Schijnt goed te werken, en het handigste van alles is natuurlijk dat je er gewoon doorheen kunt kijken. Ik moet zeggen dat ik de prijs aan de hoge kant vind, maar goedkoop is duurkoop, en ga ze zelf maar es maken. Gelukkig kun je ze ook huren!

Nog even een bijschrift bij de foto: Bruce Springsteen en Steven “Silvio Dante” van Zandt staan voor de met Clearsonic omhulde drumkit waar Max Weinberg achter zit. Die schermen zijn best laag. Het lijkt mij dat voornamelijk de hogere frequenties goed “tegengehouden” (lees reflecteren, want de reflecties van het plexiglas krijg je er gratis bij lijkt me) worden, maar dat het laag lekker doorbeukt ondanks de schermen. Je zou denken dat in dit geval de slagwerk-microfoons minder last hebben van de gitaarversterkers, monitors etc waar je ze eigenlijk wilt hebben om de drums te isoleren en zo overspraak naar andere microfoons (bij de vocals, gitaren etc) te voorkomen. Persoonlijk zou ik er eerder voor kiezen om de hoge schermen te pakken in deze situatie, want hoevaak hoor je de cymbals niet hard terug in de leadvocal microfoon omdat die recht voor de drumkit staat.

Aan de andere kant: Max Weinberg zit op de foto al op een verhoging (prak) en ik zie de cymbals een stuk boven de vocalmic hangen. Ben er wel benieuwd naar eigenlijk. de “tik” van de basdrums, de snare en de drums zullen aardig geisoleerd zijn zo. Binnenkort een bandje opnemen, ik zal Clearsonic es bellen of ik een setje mag proberen om te zien wat het doet, misschien wat metingen doen.

Check de Nederlandse Clearsonic-site hier….

8 reacties

 1. tijd geleden vroeg ik me ook af welke fabrikant dat was.
  kheb er inmiddels ook alles live mee gewerkt… nou en dat is ff wenne.
  idd.. die bekkens houd het mooi tegen.. geluid van mun overheads werd er niet echt mooier op.

 2. Kan me daar iets bij voorstellen.

 3. Joo, Dankje Sven… Ik zal eens even informeren wat de huurprijs is.

 4. Na een beetje gegoogle zie ik dat dat spul van clearsonic bij T3audio te huur is!! En toevallig geeft de td man bij ons op school les…

 5. Sja… dat wordt een mooi kam-filter op je overheads vrees ik…

 6. Misschien iets voor NoTR? Ik zie die bui al hangen tijdens het later weer mixen van de audio! (en er is vast wel een manoer om hetzelfde met de backline te doen?)

 7. @ Corstian: Dat denk ik dus ook. Soort boemerangeffect.

 8. het is wel lelijk op het podium..vooral kleine podia.
  en een beetje overspraak is juist mooi.. het moet wel live klinken op je dvd vind ik.
  schermen zijn ook te huur bij west audio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *