Coverband opnemen

Een week of 2 geleden heb ik het coverbandje van een vriend van me opgenomen, en dat was erg leuk om te doen. Gewoon 2 takes van elk liedje wat ze wilden “hebben” opnemen, waarbij de tweede take altijd de beste was omdat ze konden horen wat ze aan de 1ste take niet beviel. Je moet je voorstellen: Veel bands hebben geen idee van hoe iets gaat klinken in een studiosituatie. Dus ze horen het liedje min of meer voor de eerste keer als ze de studio inkomen, en beseffen dan vaak pas wat ze er wel of niet aan bevalt. Nou heeft dit bandje al meer opgenomen, dus ze wisten min of meer wat ze konden verwachten.

Na een halfuurtje stond er een track op, waar ik dan, terwijl ik het opnam, al aan mixte. Daarna nog even een klein halfuurtje aan mixen en klaar. Deze cover was in dus in een uurtje klaar, inclusief opnemen. Tuurlijk, het kan beter, maar dan heb je ook meer tijd nodig, en die was er niet. Heel tof om te doen omdat je een al referentiekader hebt (het origineel), al speelde deze band het wel iets anders als het origineel. We hebben in totaal 7 liedjes opgenomen die dag.

4 reacties

 1. Zelfs op mijn nieuwe mac met subwoofer klinkt het super:D

 2. GOED MAN! Mac’s rule.

 3. eyey

  klinkt goed

  😉 komt me bekent voor 😉

  hoorde dat je keer mee ging ?

  waneer gaat dat worde ??

 4. Dat zal niet zo heel lang meer duren, ik zal Willem binnenkort even bellen om een afspraak te maken. Wordt gezellig, das één ding wat zeker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *