de Kalanos veilingen

Via BVA-auctions.com hield Kalanos de afgelopen week een online-veiling van al hun spullen. Kalanos was voor zover ik weet een video- / mediabedrijf, in de breedste zin van het woord. Naast video deden ze (vermoed ik) ook audio-postproduktie, en hadden ze aardig wat leuke spullen staan.

Een maand geleden hoorde ik voor het eerst van deze veiling, en op zo’n moment denk en hoop je dat er iets moois tussenstaat waarvan niemand weet wat het waard is, en dat niemand van deze veiling afweet. Helemaal mis, bleek vanavond. De veiling was online, dus vanachter je computer kon je bieden. Er was een eindtijd (1900 uur) maar als iemand binnen 5 minuten voor het einde zou bieden, werd dat bepaalde “kavel” met 5 minuten verlengd. Erg leuk om te zien hoe mensen dan tegen elkaar opbieden, en uiteindelijk best veel betalen voor iets waarvan ze niet weten hoe het klinkt, of het werkt of kapot is oid.

Een greep uit de lijst: Een Summit DCL200 dual compressor, een Manley Voxbox, een NeumannU87, een set PMC passieve speakers, Avid Adrenalin units (oftewel Protools HD 192 interfaces) Een heleboel RTW VU en PPM meters, een boel actieve Genelec speakers en nog veel meer.

Als je wilt kun je nog gaan kijken naar wat er allemaal verkocht is en voor hoeveel, dat kan hier…

Meer over bij “As loud as” muziek opnemen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *