Digidesign >> Avid

Digidesign was natuurlijk allang in bezit van Avid maar nu gaat het voor de buitenwereld ook echt duidelijk worden: Digidesign gaat geheel op in Avid, en de naam Digidesign wordt geloost. Ik zie grote veranderingen komen, binnenkort meer daarover. Denk maar es na over de foto.

Check het “open brief aan de klanten” hier…

5 reacties

 1. ik “hoorde“ zelfs dat protools HD eruit gaat …en er een cpu based opvolger komt.
  weet jij hier meer van ?

 2. Ik weet er niets van maar het is wel wat ik ook suggereer. Het is de enige manier voor Avid om Protools zijn monopolypositie deels te laten behouden. Die pci kaarten worden onnodig omdat binnenkort de Apple’s zo snel zijn dat daar geen noodzaak voor is. Logic met Apple en Apogee concurreren heftig en goed tegen Protools dus ze zullen iets moeten.

  Aan de andere kant staan ze best sterk met LE wat eigenlijk nog steeds het beste werkt met hun eigen interfaces. Dus óf een standalone systeem óf een LE-achtig iets met de functies en gemakken van HD, compleet native maar alleen aan de gang te krijgen met hun eigen interfaces. We gaan het meemaken.

 3. dus:
  straks hd sets voor het oprapen ?

 4. Ik denk het tegenovergestelde. Als Protools met standalone units komt zullen die denk ik stervensduur zijn en in het begin compatible met niets. Dus zullen de HD sets nog lang populair blijven. Op een standalone unit kun je namelijk niet mailen/internetten/yousendit/gratis mp3tjes maken etc…ja, kan wel….als je voor die opties betaald! Zo kennen we Protools hè….maar nogmaals, als ze aan standalone units beginnen. Misschien gaan ze wel totaal native maar dan alleen met eigen interfaces, ala LE.

 5. Pingback:Nieuwe Digidesign site « As Loud As…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *