Digidesign SC48

De enige digitale mengtafel waar ik snel mee uit de voeten kan is de Digidesign Venue….en ik lees net dat er klein broertje in de Venue familie bij gaat komen, de SC48.

Ik kan er zelf over schrijven, maar Digidesign zelf kan dat veel beter…

5 reacties

 1. Kreeg onderstaande mail van Paul Lehmann

  Zag net je post over de Venue sc48… Is weer goed gedacht over die tafel.
  Helemaal dat je geen racken meer mee hoeft te nemen en gewoon zo in je bestaande analoge multisysteem past. Denk dat de handelbaarheid gelijk is aan de D-show en Profile. Niet al te veel nieuwe features. Maar waarschijnlijk de oude wel beter verwerkt.

  Ze zijn goed aan de weg aan het timmeren bij digidesign, waren ze natuurlijk al, maar nu helemaal in het live gebeuren. Natuurlijk al met de Profile en de D-show. Denk dat dit weer een te gekke aanvulling is.

  Wat natuurlijk helemaal te gek is is het feit dat we bij Story Sound de grootste Digidesign Venue System afnemer zijn in de Benelux. Ik denk dus ook dat het niet al te lang duurt voordat we er een op demo hebben of nog beter zelfs, misschien wel aanschaffen. Dus binnen niet al te lange tijd hoop ik je er weer meer over te vertellen.

  Groeten,
  Paul Lehmann

 2. Heb onlangs in theater de Maaspoort in venlo gewerkt met de venue sc48 bij voorstelling van CCCinc. Was erg positief verrast door de toegankelijkheid van de tafel en de klank. Met name de extra toevoeging van het controllerpanel voor eq, dynamics etc werkt erg snel en is overzichtelijk. De plugins zouden nog wat gemakkelijker benadert kunnen worden in de instelling hiervan maar ik heb er over het algemeen een zeer goed gevoel bij gehad en had ook geen enkel moment het gevoel de controle niet te hebben, zelfs niet met 6 monitorgroepen vanuit de zaal en LRC sturing. Kortom een verantwoorde investering van het theater.
  Mies Sleegers
  Technicus CCCinc

 3. Hee Mies, bedankt voor je uitgebreide reactie!

 4. Heb het afgelopen half-jaar diverse shows op de SC48 mogen mixen en hij doet niet onder voor de andere tafels alleen zit alles iets verder verstopt. Voor je de parameters die je veel gebruikt kan je een user layer maken die met een druk op de knop op je eq stick verschijnt gebruik ik veel voor Gain, Compressie / Gate treshholds, aux sends en andere levels die je snel terhand wil hebben. Verder een fijne desk. Snel op te werken.

  Groet,

  Jeff Benink
  BeninkMedia

 5. Hoi Jeff,

  Yep, ik geloof je op je woord. Heb er drie keer mee gewerkt, en als je de Protoolsstructuur van I/O een beetje kent en je speelt er een uurtje mee is het allemaal onder controle. Werkt te gek, zeker de implementatie van de plugins werkt te gek. Toch zie ik ze (helaas) nog niet echt heel veel voorbijkomen, maar wat is niet is kan nog komen…

  Groeten,
  Sven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *