DPA 4090

Een paar jaar geleden alweer kwam DPA met een goedkopere omni dan dat we van ze gewend zijn: de DPA 4090. Een taps toelopende, kleine zwarte microfoon, geleverd in een van DPA bekend afsluitbare plastic doosje. Het ziet er goed uit, maar de reden van deze post: Hij klinkt ook echt goed.

Vorige week heb ik em aan de tand gevoeld en bij twee toepassingen gebruikt. Bij een vleugel, op een zo’n 1, 5 meter van de snaren een redelijk breed AB-achtig setupje gemaakt, zo’n 80 cm uit elkaar was de 4090 mooi helder en vol van klank, en kon het de dynamiek van het gespeelde stuk goed aan. Soms klappen miscrofoons dicht bij harde pieken, voornamelijk wanneer ze té dichtbij staan, maar daar hadden deze DPA’s geen last van.
Op gitaar klonk de 4090 echt gruwelijk goed. Dat lag ook aan de gitaar en de muzikant uiteraard, maar toch. Heel mooi hoog en strak laag.
Daarnaast: de microfoon voelt ook goed aan. Enige nadeel wat ik me kan bedenken, is dat het een omni is…en dat het bij opnames met meerdere muzikanten bij bijvoorbeeld popmuziek lastig wordt qua plaatsing, omdat ie alles omzich heen oppakt….maar je kan het ook zien als voordeel. Bij zowel de piano- en gitaaropname pakte de micro heel mooi de ruimte op, wat is veel toepassingen ook heel goed van pas komt.

De prijs liegt er niet om: rond de 485 euro incl. BTW. Das écht een hele goeie prijs. Klinkt als een reclameboodschap, maar dat is het niet. Gewoon een fijne microfoon voor een hele goede prijs denk ik.

Check de DPA 4090 hier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *