Dropbox

Roy wees me een poosje geleden al op Dropbox, en al was ik in het begin niet zo enthousiast, nu ben ik dat wel. Dropbox is een online server die je tot 2 GB niets kost. Ideaal om ruffmixen, fotos, clicktracks en weet ik veel wat nog meer op kunt zetten. Niets bijzonders, dat kan elke server. Het bijzondere aan Dropbox is dat naast het opslaan op een oniline server ook alle files automatisch op je computer in een Dropboxmap wordt opgeslagen….en dat je je files kunt delen met meerdere computers tegelijk.

De laatste tijd ben ik met de bands/artiesten in mijn studio MP3’s van hun tracks aan het uitwisselen via Dropbox. Alle muzikanten/producers/managers die willen kunnen het password krijgen van mijn Dropbox (dat password verander ik nadat de hele produktie voorbij is om het voor de volgende produktie te kunnen gebruiken). Alles wat zij dan moeten doen is Dropbox installeren op hun computer, een account aanmaken en het wachtwoord intikken en there you go: 24/7 (mits online) verbonden met de server. Zodra ik iets upload naar mijn Dropbox (Een nieuwe mix) wordt het automatisch gesynchroniseerd met alle computers die met mijn Dropbox verbonden zijn….

Ik geef toe, misschien schrijf ik het allemaal iets te abstract, maar om het duidelijk te krijgen is dit filmpje op de de homepage van Dropbox misschien handig.

4 reacties

  1. ja, inderdaad te gek. Je hoeft trouwens niet je password te geven, je kunt gewoon mappen delen met andere dropbox gebruikers… na afloop van een productie ‘unshare’ je gewoon de map van dat project…
    Nooit meer zonder svp….

    groet, Joris

  2. Kan je via deze manier ook zonder problemen bestanden uitwisselen tussen mac en windows pc?

  3. Voor zover ik weet wel. Check het effe op de Dropbox site. Werkt super bij mij.

  4. ja, doe ik veel. geen probleem. Voor kleinere dingen dan audio (word / excel) werk ik ook gewoon in de dropboxmap, synct ie de hele tijd. Lees ook eens over LAN sync op hun website, ook interessant..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *