EQ/COMP

Plugins zijn te gek. Echt, ik kan niet meer zonder in Protools, en sterker, je zal wel moeten. Maar dankzij het strakke TT-patch is mijn analoge randapparatuur zo gemakkelijk te inserten in Protools dat je simpel kunt A-B-en, en het verschil tussen analoog en digitaal is toch wel goed te horen. Moeilijk uit te leggen, maar het klinkt op de één of andere manier echter, meer “in your face”/direct. Dus tegenwoordig zit in elke mix al mijn analoge randapparatuur geintegreerd. Standaard gepatched en gelabelled. Mixen gaan wel vooruit zo.

Anyway, in mijn blijvende zoektocht naar analoge randapparatuur die nu naast bij opname ook in de mix heel belangrijk is kwam ik de welbekende SMC2B van Tubetech tegen. Een multiband buizencompressor. Te gekke is dat een multiband compressor ook als een eq kan werken, je kan op 3 verschillende frequenties versterken of verzwakken, en daarnaast zitten er ook nog es 8 buizen in die van zichzelf al voor een bepaalde klankkleur zorgen. Deze man gebruikt em als insert op de mixbus…op elke mix. High on my list om es te proberen, al kost ie wel een enorme bak met geld. Wie weet.

Check de SMC2B hier….

3 reacties

 1. Pingback:As Loud As… » Blog Archive » Anamod ATS-1 - As loud As

 2. Hoi Sven,

  Ik begrijp dat de SMC2B goed bevalt. Mijn ervaring op de masterbus is ook prima, vooral bij minimale compressie. max 1 a 2 db. Wat zijn jouw ervaringen verder n hou help de SMC jouw bij het mixen. Gebruik je ‘m ook op ind. tracks?

  mvg, Bart-Jan

 3. Hoi Bart-Jan,

  Hij bevalt me inderdaad erg goed. Kleurt behoorlijk, ook als ie niets doet qua compressie, en zelfs als ie heftig comprest blijft het okay vindt ik. Vooral het laag hard compressen klinkt heel vergeeflijk. Ik gebruik em zowel op de mixbus alsook op vocals, bass….van alles eigenlijk. Zou er nog wel een bij willen hebben, maar ze kosten wel veel geld. Op de Mixbus compress ik trouwens niet zoveel, op individuele tracks meestal wat meer.

  Groeten,
  Sven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *