Event Opal

Ik las onlangs meerdere reviews over de Event Opal speakers waarin ze stuk voor stuk de hemel in werden geprezen. Een paar jaar geleden is Event overgenomen door dezelfde meneer die ook Røde bezit en heeft sindsdien veel tijd en geld in de ontwikkeling van deze speakers gestoken, min of meer een carte blanche voor de ontwerpers; “let niet op wat het moet kosten, maar maak de beste speaker die je kunt maken” was het credo, of althans, dat verhaal kom je meerdere keren tegen als je meer info gaat zoeken.

Ik ben zelf erg tevreden met m’n Proac Studio 100’s maar sta ten alle tijden open voor vebetering, waar in de keten dan ook en deze Opals maken me toch wel nieuwsgierig. Al die positieve reviews kunnen 2 dingen betekenen: Of er is veel tijd en moeite in gestoken om deze speakers te “hypen”, of ze zijn écht goed. Hopelijk dat laatste. Nu nog iemand zien te vinden die ze heeft staan en van wie ik ze mag demo-en.

Check meer over de Event Opal hier, check een monoloog van de ontwerper hier…

4 Comments

 1. He Sven,
  Ik krijg ze binnenkort ook op de demo. Je kan ze demo-en via
  http://www.studio-guys.nl/

  Ik ben ook erg benieuwd!!! Zit zelf erg te dubben tussen K&H 0300, Focal Twin of Event Opal. Binnenkort staan ze allemaal op een rijtje…

 2. Thanks Jelle. Ik zag dat Mafico importeur was, binnenkort maar es een belletje doen. O300 lijkt me ook interessant, over die Opals lees ik alleen maar dat ie alle concurrentie “smoked”. Maar ja, zou dat ook in onze CK’s zo zijn? Hou me op de hoogte. Focals zijn cool, maar mij iets te schel naar mijn smaak, maar ymmv zoals ze op gearslutz zeggen he…Hou me op de hoogte, ik ben benieuwd wat jij het beste vind klinken.

 3. ik heb die event opals gehoord bij Ad’s Audio
  niet verkeerd moet ik zeggen. ik vond het wel redelijk groot klinken, en vraag me dan af waar ze dat vandaan toveren bij zo’n kastje..

 4. @ Mike: Ik hoor echt allemaal verhalen dat het goed klinkt, en inderdaad, ook groot klinkt. Als je op Youtube zoekt zie je het idee erachter, de investeringen en een stukje van het fabricageproces. Een hoop blabla, maar dat had ik misschien ook gedaan als ik zoveel geinvesteerd had. Ik ben benieuwd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *