Funky Junk / de één zijn dood…

Ik kreeg vandaag het maandelijkse mailtje met aanbiedingen van FunkyJunk, dé proaudiodealer van Engeland en misschien wel de “daddy” van alle Proaudiobedrijfjes in heel Europa, en er stonden weer een hele hoop mooie spulletjes in voor, zoals altijd, heel redelijke prijzen.

Bijna elke mail die je van ze krijgt begint met een verhaaltje dat er een bekende studio failliet is gegaan, en dat zij de hele inboedel hebben gekocht, die wij nu kunnen kopen. Ik kan gerust een halfuurtje naar die lijst kijken om er achter te komen dat ik er altijd wel iets van kan gebruiken, en tevens om er achter te komen dat ik het geld er niet voor heb 🙂

Hoe dan ook, de studio waar het in deze mail over ging was Cream studios. Niet te geloven. Een enorm, totaal vanaf de grond nieuw opgebouwde studio met veel studios en allerlei secundaire faciliteiten…..Hoe kan dat nou ooit uit, in deze tijd? Iedereen ziet toch dat de “recording industry” geen schim meer is van wat het ooit was? Tien jaar geleden waren grote analoge mengtafels nog aan de orde van de dag, waren MP3’s net in opkomst, maar we zien de laatst jaren toch allemaal dat alle DAW’s het mogelijk maken om te gekke dingen thuis te kunnen doen? En dat de “grote” platenmaatschappijen bijna allemaal in zwaar weer zitten? En hoe kan het ook anders? Er wordt zoveel muziek uitgebracht dat de echte te gekke dingen 10 x zo hard moeten knokken om boven alle pulp uit te komen, en zie dat als platenbaas maar es….en bovendien: ik luister op Myspace wel wat gaaf is….

Hoe dan ook: Een SSL Duality die de deur uit moet, en een heleboel te gekke randapparatuur en microfoons die verkocht worden. En toch, misschien begrijp ik het wel. Kijk naar de site, ik zou als muzikant of regisseur (ze mikten ook een beetje op filmmixen) niet echt aangetrokken worden door de site die ze hebben. Niet dat je op een site af moet gaan, maar de eerste indruk….ik weet het niet. En als je een team hebt van een man of 5….moeten die allemaal op de site met fotos die doen geloven dat ze sterren zijn? Ik denk dat artiesten, muzikanten of wie dan ook niet voor de studio komt, maar voor de mensen die met hard werken een naam hebben opgebouwd, die in de één of andere scene aanspreekt. Daarnaast zit deze studio in London, waar Abbey Road, AIR, Strongroom en een hoop anderen ook nog steeds zitten. Maar goed, smaken verschillen. Zonde, in elk geval.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *