Geen preamp meer nodig…

Vanavond was ik met een gitarist aan het opnemen. De “chain” was een Neumann M149 door een DWFearn preamp door een Apogee Rosetta converter die het signaal Protools instuurde. Het was vriend en collega Tijmen Zinkhaan ook al opgevallen: De powersupply van de Neumann geeft heel veel signaal af naar de preamp. Bijna teveel, want zonder de -20 schakelaar op de preamp aan te zetten ging alles veel te hard, wat je ook voor de microfoon zette. Dus vanavond gewoon rechtstreeks de voeding van de microfoon op de converter aangesloten en gekeken en geluisterd hoeveel signaal er overbleef. Dat viel niet tegen: Een met de hand (niet met plectrum) aangeslagen acoustische gitaar piekte op -27 dBfs. Klonk goed, schoon en dus een beetje een de zachte kant, maar hee, geen preamp er tussen. Best apart, en je kan er eigenlijk net niets mee, maar als Neumann het versterkercircuit wat in de voeding zit iets sterker maakt ben je misschien spekkoper, met de kanttekening dat je geen level kunt regelen op de voeding. Te hard is te hard en te zacht is te zacht. Maar toch, leuk experiment.

Check de N149a Powersupply van Neumann hier…

3 reacties

  1. Een beetje off topic, maar hoe beviel die DW Fearn pre amp? Hoop goeie dingen over gelezen, ben wel benieuwd wat je ervan vond. Je hebt ‘m zelf niet toch?

    Groet!

  2. Die Fearn bevalt heel goed. Zo’n beetje zoals een preamp hoort te klinken: Alle frequenties zijn er, het klinkt allemaal vol en vet zonder dat het te muffig of teveel bas wordt. Echt een heel erg goed ding. Als ik het geld er een keer voor over heb koop ik een 1 kanaals versie (werk hier altijd met een 2 kanaals). Laat elke microfoon beter klinken…

  3. Dat geloof ik graag! Mag natuurlijk ook wel voor die prijs maar toch:) Wel een aandoenlijke man ook, had nog wat promo filmpjes van hem gezien op Youtube waar hij praat over al z’n producten, wel leuk om te zien. Groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *