Gehoorbescherming op de motor

Het heeft niet heel veel met Pro-audio te maken, maar wel met je gehoor. Ik rijdt motor, heb er pas weer eentje bijgekocht (heb er nu 3….) en omdat de laatste aanwinst best hard kan en de helm die ik nu draag versleten is zoek ik een nieuwe, “stille” helm. Heeft iemand ervaring met een goede integraalhelm? Een zoektocht op internet doet je vermoeden dat Schubert de meest geluidsarme helmen fabriceren, wat helaas nog steeds 85 dBspl bij 100 km/u betekent. Ik rijd altijd met gegoten siliconen doppen, dus icm zo’n helm lijkt me dat wel wat. Toch hangt het niet alleen van je helm en je oordoppen af. Ook je houding, de ruit die op je motor zit, hoe je helm in de luchtstroom achter de ruit terechtkomt telt allemaal mee. Zijn er motorrijders onder de lezers hier?

5 reacties

 1. Sorry voor de spam hoor, maar ik wilde effe m’n gravatar testen :-$

 2. *BMW heeft de sportintergraal helm. Een stille helm en bij deze helm hebben ze ook exta aandacht aan de aerodynamische toestand besteed. Hij schijnt ook nog erg goed te zitten en ze zien er nog leuk uit..

  *Beahr zou ook hele stille helmen verkopen. Met speakertjes en een microfoontje. Wat ik zo ff las zou je zo met 270 op de teller nog een telefoon gesprek kunnen voeren.
  (Lijkt met niet erg verstandig op de motor..)

  *En dan Schubert maar die kende je al. Ik las op internet dat het niet zo’n hele geweldige helmen zijn..

  Succes!

 3. http://www.bisschop-motoren.nl/kleding_helmen.html HJC SY-MAX

  Niet duur, wel goed als ik de site mag geloven…..

 4. En… heb je je Schuberth al gekocht?

 5. Hee man, ik zit net aan de koffie, moest aan je denken….nee, nog geen normaal weer geweest om even een proefrit te doen met het ding op mn hoofd…jammer, want heb nog maar 50 km met de K1100lt gereden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *