Glyph Triplicator

Waar ik aan het eind van de dag altijd al tegenaanloop is het backuppen. Soms zit ik te wachten totdat de backup klaar is om naar huis te kunnen gaan. En dan altijd effe checken of de data qua grootte exact even groot is op beide schijven. Die tijden zouden voorbij kunnen zijn, want Glyph komt met de Triplicator, waarbij je twee schijven aan één host kunt verbinden, terwijl die host met je computer is verbonden.

Die host wordt gezien als harde schijf die zo groot is in GB’s als de kleinste van de 3 schijven die je eraan kunt verbinden. Zodra je gaat opnemen (in mijn geval) schrijft de host de data naar drie schijven tegelijk. Het kunnen natuurlijk ook 2 schijven zijn, maar het blijft handig. Aan het eind van de dag één van de schijven mee naar huis en klaar ben je, niet meer wachten op je backup. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor kopieren naar je host: dat komt op alle schijven terecht die eraan verbonden zijn. Te gek.

Check de Glyph Triplicator hier…

7 reacties

 1. in audio termen… dus een aktief split voor je harddiscs.
  zeker handig ding, als je elke dag een half uur op zoiets moet wachten is hij zun geld al snel waard.

 2. Hij ziet er wel leuk uit maar nog best prijzig. Als je aan het opruimen bent kan je toch ff backuppen je nieuwe mac is toch een stuk sneller.
  En als je een dagje alleen gemixt hebt hoef je toch alleen maar het protools bestandje (ptf) opnieuw te copieren naar je externe hd.

  Of heb ik dat verkeerd..?

 3. Bedenk me net dattie toch wel handig is als een bandje zelf ook de multitrack wil. Dan scheelt het idd wel veel tijd. Dan heb jij de backup en de band.

 4. Ik ben geen expert op dat gebied, maar gezien de Unix-achtergrond die de Mac tegenwoordig heeft, moet het mogelijk zijn om om je harddisk in een Raid-opstelling te plaatsen. Dat doet ongeveer hetzelfde als je zelf al aangeeft.

  “Vroeger” toen ik net was begonnen, heb ik dat ook zo willen doen. Alleen omdat ik in eerste instantie nog in OS9 draaide, was dat nog niet mogelijk.

  Ik heb mij toen laten inlichten/oplichten door de Future Store in Utrecht.

  Kortom: volgens mij moet je er geen geld aan uitgeven, gewoon effe uitzoeken hoe je dit met standaard functionaliteit van je OS aan de gang krijgt.

 5. @ chiel
  volgens mij zitten er dan in die digidesign database mapjes wel fadefiles en renders en dat soort dingen.
  Die moet je wel mee kopieren.

 6. @ ALL: Bedankt voor het meedenken! Inderdaad Corstian, met RAID zou zoiets wel moeten lukken. Zeker met die hotswappable disks in de mac zelf. Vraag me ook wel af of alle fades, consolidates etc inderdaad meegaan naar de backupschijf als je aan het editten bent, of dat het eerst alleen om de opnamefiles gaat. Triplicator is dan wel een retesimpel ding, het lijkt plug & play. Maar ja wel 400 dollar, zonder externe schijven…best duur. Ik ga es kijken hoe of wat. Thanks! En een goeie kerst allemaal 🙂

 7. Ik zat zelf meer te denken aan de hufterproof DroBo, maar als je een backup mee naar huis wilt nemen is dat volgens mij ook niet alles (of je zou dat moeten kunnen instellen…)

  Google maar eens op Data Robotics…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *