Grace preamps

Net de Resolution ontvangen, met daarin een interview met de gebroeders Grace, van de gelijknamige preamp en monitoring-accessoires fabrikant.
Een goed stuk, wat me doet denken aan de manier waarop Millennia hun producten ontwerpt en fabriceert. De tijd nemen voor alles wat er ontworpen wordt, altijd het beste van het beste zoeken om de beste klank uit een voorversterker te halen, zoals het hoort, maar lang niet zoals het altijd gaat.

Hoe vaak zie je niet 8 kanaals preamps voor 100 euro te koop staan? 1000 euro klinkt als veel geld, maar je kunt zelf bedenken dat jij niet zo’n unit kan maken voor dat geld. Ik heb het talent er niet voor, maar ik kan me voorstellen dat er heel wat manuren aan ontwerp, testen, assemblage en marketing in zo’n unit moet zitten. En dan het materiaal zelf. Printplaatjes, het 19 inch chassis, de knoppen etc…..dan is 1000 euro toch niet zo veel meer?

Veel fabrikanten houden rekening met de prijs, en alle punten hier boven genoemd bij het bedenken van een nieuw produkt, zodat ze weten op welke onderdelen ze kunnen bezuinigen. Grace doet dat dus niet. Een voorbeeld uit het interview; de gain switch op hun vlaggeschip kost 150 x zoveel als op zo’n “massaprodukt preamp” van veel andere fabrikanten. Gewoon, omdat de beste switches zijn, ze zijn niet na 3 jaar helemaal lam en onbruikbaar. Alle componenten in de Grace produkten zijn dus van de beste kwaliteit, en alle produkten ondergaan in de eigen fabriek een uitgebreide kwaliteitscontrole voordat ze gedistribueert worden. Dus als je nog een goeie preamp zoekt……een Grace preamp on wel es een goede keus zijn.

Check Grace Designs hier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *