Greenday/Dugan/Vig

Gearslutz, ik kom er wel es, post er wel es, maar ik vind het soms te ver gaan. Mensen die op hun zolderkamer met een oude mbox werken en claimen ale voorversterkers, compressors etc te kennen, en de mensen die daar hun meningen weer op baseren, het zal allemaal wel. Afgezien van de grote jongen met wie af en toe een Q&A wordt gehouden en Michael Wagener (die een heleboel goeie albums heeft gemixt) zijn er een ook hoop droeftoeters te vinden daar.

Toch, heel soms komt er iemand die werkelijk in een grote productie heeft gewerkt zich bemoeien met het forum, dan wordt het wel leuk. Wel typerend dat zodra zo iemand zich meldt, de eerste vraag bijna altijd gaat over welke microfoons er voor de stem en instrumenten zijn gebruikt. Zou men echt denken dat het de microfoons zijn die alles te gek laten klinken? Tuurlijk het scheelt als je een goeie microfoon hebt, maar alsjeblieft zeg, het belangrijkst zijn altijd de zanger en de muzikanten zelf. Ik heb ooit een paar uur mogen stoeien met de originele multitrack van “Venus” van Shocking blue. Alle faders open en het klonk al bijna net als op de plaat. Opgenomen met goeie spullen hoor, maar je hoort vooral de band hun ding doen.

Ik kwam op Gearslutz dit thread tegen, waar de engineer en producer van het laatste Greenday album zich mengen in de discussie. Leuk.

Eén reactie

  1. Check ook de posts van Greg Wells & Ken Lewis die hebben ook wel wat te melden… groeten RM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *