Hoe begin ik een studio?

hl.jpg

Op een site over ondernemen en meer kwam ik deze link tegen….

Leuk hoe een onbevangen jonge hond op onze branche kijkt, met alle respect. Fris beginnen zonder een echt netwerk, ervan uitgaan dat je met een nieuwe studio 40 uur per week kan draaien, 9 maanden per jaar, vooral tijdens kantooruren. Want, “de meeste bandjes nemen vaak een weekje vrij voor het opnemen van een plaat”. Daarbij komt dan ook dat de auteur van dit stuk €50,- euro een normale prijs vind voor een topstudio die net begint. Vraag is alleen: wat staat er dan in die topstudio, en wie doet dan de techniek?

Wisseloord vraagt volgens hem wel €150 euro per uur. Dat getuigt niet van veel research, want Wisseloord heeft geen uurtarief, de meeste studios draaien op halve dag- of dagprijzen danwel package prijzen. En bovendien, €150,- per uur? Dus niet. Maar goed. Vond het wel leuk om te lezen, herken er een heel klein beetje van van lang geleden toen ik zelf begon, maar echt reeel vind ik het niet. Maar hopelijk zien we hem over een paar als succesvolle techneut met studio terug!

Voor de dingen die ik in Wisseloord heb gedaan kijk je hier…

2 Comments

  1. Dan ben jij toch dè persoon om hem dat uit te leggen, iedere ondernemer mag reageren namelijk 😉

  2. Hoi Ate,

    Tsja, ik stoeide al me dat idee. Ene Henri en vooral Bob hebben al gereageerd, en komen min of meer met dezelfde argumenten die hierboven staan, dus de nood is bij mij niet meer zo hoog.

    Later reageert de jonge hond o.a. met “Gelukkig is dit ook niet mijn plan, ik probeer langzaam op te bouwen en daarmee, ervaring, naamsbekendheid en vermogen/apparatuur mee op te bouwen.” Kijk, dat is al een heel andere toon dan uit het niets direct een “no compromise” topstudio beginnen…

    Groeten!
    Sven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *