Hoe kan dit?

Stel je voor: Je ontwikkelt een buizenmicrofoon. Je begint met ontwerpen, begint met het kopen van onderdelen, gaat het prototype in elkaar zetten, na een goede test laat je ze in productie fabriceren. Wel in China, want je probeert de kosten te drukken. Uiteindelijk ziet de mic er goed uit, klinkt goed, komt in een koffer met houten kistje waar de micro in past, waar een micadapter die em vasthoudt inzit, waar een mooie voeding waarop je de karakteristiek van de mic kunt veranderen inzit, waar een 7-pins voedings/signaalkabel en een plopkap inzit. Ziet er goed uit.

Denk es na: Als je de kosten voor research en development, bouw van het prototype, productie in china, het verschepen van de complete kit in een koffer bij elkaar optelt, wat moet zo’n ding dan wel niet kosten? Juist, best veel toch? Hoe kan dit dan?

Ik denk dat ik het wel weet, maar toch, dit is heel goedkoop. De tijd moet leren hoe degelijk dit ding is en hoe goed hij blijft klinken.

5 reacties

 1. net als dit:
  http://www.thomann.de/nl/the_tbone_micscreen.htm
  volgens mij is het nieens verboden …

 2. Precies. Het idee van een ander kopieeren, iets aanpassen en uitbrengen. Lijkt me niet verboden. Toch verkies ik bijna altijd het origineel boven de kopie. Bijna altijd.

 3. Voor de mensen die wat minder geld hebben (zoals ik) is dit wel een mooie uitkomst, alleen wat voorzichtiger mee omgaan lijkt mij zo..

 4. Dit is een beetje hetzelfde verhaal als dat over een niet bij naam te noemen geluidsbedrijf, dat van velzen gaat doen, en dan heb ik het over 2 sd8’en, mics,zenders, ontvangers, avalons, bekabeling, trailer met chauffeur, en personeel voor 950 euro per show.
  Ik kan er wel wat over zeggen maar dat maakt weinig los in deze tijd.
  Het mooiste is nog dat een ander bedrijf een prijs neerlegde van 1100, en dat dit bedrijf er dus nog 150 onderdoor ging….
  HOE KAN DIT?

 5. Ik had het er vanavond met een vriend van me over. Uiteindelijk lossen dit soort mensen/bedrijven zichzelf op. Ze snijden zichzelf in de vingers. Financieel, maar ook sociaal. Iedereen heeft dit bedrijf nu in de gaten als budgetstunter. Das niet goed voor de goede naam van ej bedrijf. Ben benieuwd hoe ze het gaan doen dan.

  Uiteindelijk losse deze bedrijven zichzelf op, enige jammere is dat je er toch wat geduld voor moet hebben. Ach ja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *