Huiswerk

Op school vroeg iemand me of ik een lijst wist te maken van topflight-engineers van wie je op internet interviews met nuttige info kon vinden…ja, dat wist ik wel…

12 reacties

 1. Mooie lijst, maar geen Lord-Alge broertjes? Dat zijn toch wel de top-engineers op het moment, qua commerciele muziek dan.

 2. Nee, want die kennen ze allang. Mike Fraser, Butch Vig, Humberto Gatica, Neil Dorfsman, Tchad Blake, Trina Shoemaker, Bob Rock, David Reitzas, Michael Beinhorn, Serban Ghenea, Tim Latham, Neal Pogue, Trent Reznor, Roger Nichols, Joe Chiccarelli, Tony Maserati, David Frost etc. waren ook al voorbij gekomen, dus ze kunnen een weekje vooruit.

 3. Heb nog flink wat uit te zoeken, Ken al die namen(nog) niet!

 4. Kijk dan ook even naar Bob Katz. Dat is meer een mastering-engineer maar je er kan veel van’m leren.
  Hij heeft ook een boek geschreven ‘ Mastering Audio’, een soort van bijbel van digitale audio. Op z’n site http://www.digido.com staan ook veel artikelen.

 5. Ook die is natuurlijk breed uitgemeten in de les:-)

  Ben met een leerling (hoi Chiel) naar een workshop van em geweest vorig jaar, supergaaf. Liet ons de 1ste digitale generatie master van Warpigs horen……kippevel. Supercoole gast en daarnaast heeft ie een mooie vrouw, ook leuk:-)

  http://www.asloudas.com/algemeen/bob-katz-in-amsterdam/

 6. *zucht* Het zal wel door het weer komen. Even laten doortochten door alle open deuren die ik intrap.

 7. Nee man, alles is welkom, want helaas schrijven de leerlingen toch niet alles op, hoe meer hier staat hoe beter. Maar het is wel lekker weer, de deuren sowieso openzetten! Thanks man!

 8. Haha, thx!
  Ken je trouwens het boek Checkpoint Audio van Eelco Grimm (van Grimm Audio)?
  Ik heb jaren les van m’n gehad en ongelooflijk veel geleerd. Op z’n hku-site staan ook wat dingen. http://kmt.hku.nl/~eelco/

  En ken je de Image Assistant? Daarmee kan je stereo mic-opstellingen voorspellen. Misschien handig voor in de les?

 9. Mike Stavrou, heeft ook een interessant boek geschreven. Hebben Sven en ik allebei in de kast staan. Die knakker heeft een hele aparte benadering waar je 2 pagina’s aan moet wennen maar daarna leest het lekker weg.

 10. Mixing with your mind, zeker een aanrader ja, beste boek wat ik ken wat benadering van studiotechniek betreft. Heel erg gaaf. Thanks Tim.

  http://www.asloudas.com/algemeen/mixing-with-your-mind/

 11. Peter, thanks ook voor de link van Eelco. Wat een gast is dat, als ik één iemand moest bellen om een diepgaande audiovraag te moeten beantwoorden denk ik dat ik hem zou bellen…. Checkpoint Audio is inderdaad ook een topper + 2 cd’s. Image assistant ga ik checken, ken het niet.

 12. Ik denk dat die image assistant ook wel wat voor je leerlingen is. Als je daar in duikt en wat opstellingen laat voorspellen en dat later in de praktijk gaat uitproberen krijg je een veel beter beeld van wat stereo-opstellingen precies inhouden en hoe lokalisatie werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *