Iklip

Ik gebruik m’n Ipad sinds kort voor wat kleine dingen die met audio te maken hebben, en ik laat er binnenkort een regisseuse muziek tijdens een voorstelling mee instarten. Handig, want dan hoef ik het niet meer te doen. De Ipad staat in verbinding met m’n laptop, die er via een interface weer geluid uitstuurt. Ik hoef dan alleen maar de fader open te laten staan. Over de cues hoef ik dan niet meer na te denken, want niemand die beter weet wanneer de muziek gaat komen dan de bedenker of in dit geval bedenkster zelf. Nou kan de Ipad best instabiel zijn als je em niet gewend bent, zeker voor mensen met kleine handen is het geen goed idee om em met één hand vast te houden en met de andere te besturen.

IK Multimedia komt met de IKlip, een handige klem voor je Ipad, zodat je die aan bijna elk microfoonstatief kunt bevestigen. Zo staat ie stevig, heb je em niet constant in de hand en vervalt het gevaar dat ie een keer op de grond gaat stuiteren. Iedereen blij.

Check de Iklip hier…

9 reacties

 1. Ik neem de systeem computer van het PA ermee over. iTunes remote erbij. Dus kun je wireless je hele systeem inregelen. Helemaal niet nieuw natuurlijk! Maar wel lekker mooi formaat en je hoeft je laptop niet door de hele zaal te sjouwen.

  Ook kun je op die manier een digidesign (Avid) profile overnemen.

 2. @Paul: Handig. Niet nieuw nee, maar wel makkelijk met zo’n Ipad door de zaal heen…

 3. Ja, maar dat kan toch ook met een Eepc:P

 4. iPad luistert beter naar wat je doet!

 5. IPad klinkt gewoon beter, ook al doe je precies hetzelfde :-)!

 6. Handig !
  Heb hem besteld, zal foto en ervaring doormailen.
  Bas

 7. De Ipad is ook gewoon een relaxed ding (En dan niet alleen voor audio).
  Ik ga er binnenkort eentje kopen voor mijn bedrijf.

  De iPad is dé ultieme tool als je mobiel bent en je moet diverse taken uivoeren.

 8. Handig!

  Ik zag op oudejaarsavond dat een persoon uit de blazerssectie die speelde tijdens het feest op het Museumplein Amsterdam dat hij z’n iPad gebruikte om bladmuziek van te lezen! Volgens mij had hij ook al een dergelijke houder.

  Wat dat betreft kan een iPad in de audiowereld best handig zijn.

  Ik heb nog geen iPad, maar hij zou voor mij handig worden zodra ik er (op afstand) Logic mee kan besturen…

 9. @Jan,

  Je kan Logic op afstand besturen met je Ipad. Er is een programma (TouchOSC) waarin je zelf knoppen/faders etc kunt aanmaken om Logic aan te sturen, werkt prima doordat ze er een template voor Logic in hebben gemaakt.

  Groeten,
  Sven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *