Indiana state fair

 

 

 

 

 

 

Afgelopen zaterdag stortte er in Indianapolis tijdens de Indiana State Fair een podium in vanwege een opeens opkomende storm. 4 mensen kwamen ter plaatse om het leven, een dag later kwam een lichttechnicus om het leven aan z’n verwondingen. Hij zat boven in het dak om licht te stellen toen de boel naar beneden kwam. Allemaal heel heavy, ik ben benieuwd wat en waar het fout is gegaan, want dit mag niet meer gebeuren. Dat het podium kan instorten als gevolg van het weer weten we, maar ik denk dat een ecavuatieplan na dit incident hogere prioriteit gaat krijgen in de USA, en terecht. Niet dat ik hiermee een vinger wijs naar iemand, integendeel, het weer kan enorm snel omslaan en zich soms tegen je keren.

Ik las net een stuk over het hoe en waarom en het onderzoek naar dit incident. Lees het hier, maar wees gewaarschuwd: Schokkende beelden.

4 reacties

  1. Ik denk dat de organisatie van Concert at Sea dit jaar ook een prima beslissing heeft genomen om het af te gelasten. Dit wil niemand op z’n geweten hebben.

  2. Hmm ik snap het sowieso niet waarom het niet afgelast is… hier in Nederland wordt zo iets al bij windkracht 3 (bij wijzen van) afgelast.. Zie hoe hard het waait op het filmpje..

  3. @Peter: Yep, dacht er ook aan. Komt over als gezeur en overdreven, maar als dit gebeurt en je bent verantwoordelijk slaap je een jaar niet meer.

    @Wouter: Het schijnt opeens enorm te zijn gaan waaien, tussen twee concerten in. Das trouwens ook een geluk: Als er gespeeld zou worden op dat moment zou het nog veel drukker zijn geweest. Maar inderdaad, ik vraag me ook af wanneer je ingrijpt of niet. Heb ook wel es festivals meegemaakt waarbij het serieus waaide. Dan denk je niet aan zoiets als dit.

    Koninginnedag 538 afgelopen jaar was ook echt een enorm podium met veel zeil, overspanningen en oppervlak. Met 120.000 mensen op het veld las je ook niet graag af omdat dan opeens al die mensen gaan lopen. Doet me denken aan 2 jaar terug toen die gek in Apeldoorn tegen “de Naald” aanreed en een paar mensen meenam: Toen hebben ze ook aan afgelasten gedacht, maar de politie vroeg toen om dat niet te doen omdat je dan die horde mensen (waar alcohol inzit) ineens in beweging hebt en emotineel zijn om wat is gebeurd + die afgelasting. Een paar artiesten wilden niet meer optreden, Tiesto heeft toen 2 uur gedraaid ipv 1 uur. Allemaal dingen die meespelen.

  4. En nu dus in Belgie vergelijkbare drama… je wordt er stil van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *