Itunes

Itunes, Het is al veel besproken. De één vindt het te gek, de ander vind het niets. Feit blijft dat je moet betalen voor de MP3tjes die je wilt hebben, en dat is natuurlijk goed, maar aan de andere kant: Het blijft MP3 kwaliteit, en binnen no-time kun je die via Limewire wel ergens downloaden, want er “lekt” altijd wel iemand. Ik hoor de laatste tijd veel jonge gasten zeggen dat MP3 goed is, maar geloof me: luister een keer in een Hifi winkel naar een MP3 of koop gewoon direct een ste B&W 801’s met een goede versterker en je wilt nooit meer naar MP3 luisteren. Maar goed, de gemiddelde tiener kan nog net een setje in-ear speakers kopen bij de Aldi….

Hoe dan ook, dé functie die Itunes helemaal goed maakt is dat je bijna alle tracks die er in het bestand staan, en dat zijn er gigantisch veel, kunt beluisteren. Ik heb bij Bol.com net een cd van Chick Corea besteld, Paint the World, en die heb ik voor de zekerheid toch even geluisterd bij Itunes, om zeker te weten dat daar wel die twee fantastische tracks opstaan. Je tikt gewoon “paint the world” in in het zoekvenstertje en hop, daar staan de tracks. Kopen voor 99 dollarcent, of effe een minuutje luisteren om er vervolgens een cd van te kopen, met dus betere kwaliteit.

Anyway, Itunes is geweldig, maar het heeft ook een dubbele moraal. Iedereen die een site als deze maakt weet dat je de muziekindustrie er niet echt mee helpt t.o.v. hoe het was, maar de tijden veranderen, en de meeste, eigenlijk bijna alle grote artiesten laten dus hun muziek op Itunes plaatsen. Zo verdienen ze nog iets aan de MP3 vernedering….laat Apple maar schuiven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *