Johan Ketelaar

In mijn tijd bij Willibrord Studios mixte ik op Dynaudio speakers die versterkt werden door Ketelaar versterkers. Ketelaar is een Nederlands bedrijf dat zich specialiseert in het ontwerpen en fabriceren van Hi-end speakers, versterkers en meer. Ik zal je eerlijk zeggen: Die Dynaudios die we daar hadden klonken super. Dat zal voor een groot deel aan deze amps gelegen hebben.

Best interessant dus, zo’n hi-end versmelting met de studiowereld. Ik sprak afgelopen week met een gewaardeerd collega van me, en we waren het er allebei wel over eens: Hi-end is een rare wereld. Lopen nitwitten over een kabeltje van een meter, maar die is dan ook van zulke goede kwaliteit dat ie ook maar gelijk 400 euro moet kosten. Dat gaat er bij ons niet in. Als je weet dat als het in een analoge situatie zo is dat het signaal van microfoon tot op de gemasterde cd door ongeveer net zoveel koperdraad is gereisd als van hier tot Parijs….dan is dat toch een tikkie overdreven? Toch sta ik er voor open hoor, ik hoor mensen vertellen dat ze het verschil duidelijk kunnen horen. En eerlijk gezegd, een jaar of 7 geleden luisterde ik door een gebalanceerde kabel (XLR aangesloten) naar een mix op hoofdtelefoon, en daarna op ongebalanceerde kabel (via tulp) en ik kon het verschil steeds horen, in een “blindfoldtest”. Maar goed, das wéér wat anders….eindeloze discussie. Ik ben in elk geval nog niet overtuigd, maar als iemand me kan en wil overtuigen: ik ben de eerste in de rij.

Hoe dan ook, Ketelaar heeft z’n zaken goed voor elkaar…

3 reacties

  1. Ik heb nu een half jaar Zaolla ( http://www.zaolla.com/zaolla_microphone.html )microfoonkabels. Van microfoon naar pre amp en van pre amp naar Mixer. Het verschil is klein maar je hoort het wel !!!
    Het is de slagroom op de taart, de puntjes op de i ….
    GOED, BETER, BEST

  2. Hey, das gaaf om te horen. Dan ga ik er zeker effe naar luisteren. Waar heb jij die kabels gekocht? Ik heb een hele zwik Siltech kabels gehad, en heb ze her en der weggegeven. Ik weet dat menig Hi-End freak met voor gek verklaard, maar het deed niets voor mij….

  3. “mijn” audio dealer is Morel (www.morelmuziek.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *