JVC vindt mensen dom

Dit is opmerkelijk. Arsenal audio, een volle dochter van API, gaat JDK audio genoemd worden.

JVC, maker van consumenten-elektronica, heeft gedreigd met een rechtszaak tegen Arsenal audio, omdat Arsenal Audio, wat apparatuur maakt voor in de studio, gebruikt door engineers/producers/muzikanten etc, teveel verwarring zou geven bij mensen die op zoek zouden zijn naar de JVC Arsenal car-audio lijn, autoradio’s, speakers…voor in de auto dus. JVC eistte dat Arsenal Audio anders zou moeten heten.

Zegt genoeg over JVC. Ze vrezen dus dat ze minder items uit hun Arsenal productlijn gaan verkopen omdat er ergens op het internet een bedrijf is dat studioapparatuur maakt onder de naam Arsenal. JVC denkt dus dat de gemiddelde consument die JVC apparatuur koopt dom is. Misschien een 2 kanaals preamp in z’n auto wil plaatsen, er dan achterkomt dat ie niet past en geen afneembaar frontje heeft….en dan met JVC gaan bellen. Wat een enorme miskleun is dit.

Gek genoeg is Arsenal audio er blijkbaar zo van geschrokken dat ze de naam direct hebben omgetoverd naar JDK Audio. Het zal wel met de amerikaanse cultuur van “sueing” te maken hebben, maar ik had gevochten voor deze naam, al was het maar uit principe. Maar waarschijnlijk is de enige winnaar dan de advocaat die zijn centen opstrijkt. Om misselijk van te worden.

Het enige wat JVC ooit goed heeft gedaan is Arsenal sponsoren, waar ze de ongeloofelijke eer hadden dat o.a Dennis Bergkamp met hun logo op het shirt speelde. Reken maar dat Bergkamp nooit meer JVC gaat kopen als ie dit gelezen heeft :-)…Bring it on!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *