Kelly Clarkson

Yep, als ik die naam hoorde dacht ik ook altijd aan dat Idols meisje uit de USA. Maar blijkbaar heeft ze toch best veel in haar mars, en staat ze op haar strepen waar nodig. De hits die ik (en jij waarschijnlijk ook) van haar ken heeft ze zelf geschreven. Niet de meest muzikaal hoogstaande songs, maar wel pakkende liedjes die in je hoofd blijven hangen.

Ze is op dit moment verwikkeld in een soort van strijd met haar platenlabel RCA, of beter gezegd met Clive Davies, haar “ontdekker” en baas van RCA. Clarkson wilde op haar plaat maximale controle houden over wat er op kwam, en wilde daarnaast ook alle liedjes zelf schrijven. Goed streven lijkt me, toch? Als muzikant, zangeres, liedjesschrijver wil je toch dat jouw muziek gehoord wordt. Clive Davies wil dat niet, hij wil allerlei songwriters liedjes voor haar laten schrijven, of zelf covers laten inzingen door Clarkson.

Het kan natuurlijk allemaal een hype zijn om het nieuwe album van Clarkson goed te laten verkopen, maar als bovenstaand verhaal en dit artikel echt zijn, dan petje af voor Kelly Clarkson. Artistieke vrijheid bovenaan, en eigen liedjes eerst 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *