klusdag

stands

Vandaag was ik onverwachts vrij van werk, gisterenmiddag werd de klus die voor vandaag gepland stond gecancelled….Zo gaat dat blijkbaar. Jammer maar helaas. Stelde me wel in staat om vandaag de stands voor de 801 speakers op te halen en onder de speakers te monteren. Er zitten bussen met schroefdraad waar de stands precies op passen. En onder de stands zitten weer spikes die contact met de vloer minimaal maken, ik denk dat het uiteinde van elke spike 1 millimeter dik is, dus reken maar uit: dat is niet veel contact. Stomtoevallig had degene die de stands had staan ook een paar tegels staan waar ik wel raad mee wist: die liggen op de grond onder de speakers. Klik hier en hier voor nog wat foto’s. Er is nog wel het eea wat weggewerkt moet worden, maar het lijkt er op.

De grotere Klein & Hummels hebben nu even plaats gemaakt voor de kleine actieve Tascams, in mijn oren geweldige monitoren om je balans op te maken, en dat voor â?¬220 per set. De zuilen waar de Tascams op staan zijn gemaakt door Henk Blankevoort en zijn helemaal afgevuld met zand.

3 reacties

 1. Welke Tascams zijn dat precies? Ben zelf op zoek naar betaalbare monitors, dacht aan KRK’s V’s of tweedehands Adams A7.

 2. Hoi Bodo,

  Het zijn VLX-5 monitors. Niet groot, wel aktief. Niet echt geschikt voor keihard en full frequency afluisteren, maar ze zijn (in mijn oren) echt eerlijk. Volgens mij worden ze niet meer gemaakt, maar zijn ze vervangen door de VLA serie, die ik nog steeds een keer moet luisteren.

  Groeten,
  Sven

 3. PS Bodo,

  KRK’s vind ik te schreeuwerig wanneer ze hard gaan, daar hebben Adam’s minder last van…maar dat is mijn oren. Om zacht te mixen zijn KRK’s prima, maar voor hard afluisteren werkte het niet voor mij. Ik had VXT8 en de oude series V6.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *