Kluspraat: Sunset Boulevard

9 & 10 oktober heb ik voor Eurosound de musical “Sunset Boulevard” opgenomen in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Deze keer niet analoog, maar digitaal. Vanaf de Digico stageracks haalden we (Bram de Groot en ik) 112 audiolijnen via 2 coaxkabels de wagen in, die direct de computer ingingen. Wel aardig, maar eerlijk gezegd ben ik geen fan van de Digico voorversterkers, zeker niet t.o.v. de Raindirk preamps die in de Eurosoundwagens zitten. Bovendien zit je NA de preampgain bepaald door de Digico in de zaal. En alles werd opgenomen in Cubase. Misschien een te gek programma, maar het draaide op Windows, waar ik, zeker voor audio, helemaal geen fan van ben. Niet voor niets bleek ook op vrijdag. Bij aankomst bij Carré wilde één van de Windowsmachines niet opstarten. Uiteindelijk is het goed gekomen, maar toch.

Ach ja, je hebt het niet altijd voor het zeggen natuurlijk, en het was zeker niet slecht. Maar volgende keer toch graag analoog als dat kan….
De cd-productie is in handen van Ronald Sommer, en wordt gemixt door Arjen Mensinga, de vaste crew van Stage-entertainment.

Check Sunset Boulevard hier…

Eerlijk gezegd was dit best een goede musical….en dat uit mijn mond 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *