Larkings List

Tony Larking maakt apparatuur, en nog best goede apparatuur ook: TL Audio. Daarnaast beunt ie ook nog een beetje bij in tweedehands Proaudio. Te gek, want hij heeft ook een “newsletter” waar je je voor in kunt schrijven en op die manier automatisch op de hoogte wordt gebracht van wat er nieuw in de schuur bij Tony Larking ligt.

Trouwens, over tweedehands: Ik heb onlangs een AKG C12a microfoon gekocht, en die was ook tweedehands, particulier gekocht. Klinkt te gek, maar helaas bleek de microfoon toen ie arriveerde enorm te ruizen, brommen etc en bleek de buis (tube, valve) kapot te zijn. Gelukkig ken ik Henk Blankevoort die technisch alles voor mij en een heleboel anderen oplost, maar zonder hem had ik er nooit achtergekomen waar de storing lag. En dan nog: bouw maar es een buis in een microfoon in. Want dit was geen gewone buis, maar een Nuvistor. Worden niet meer nieuw gemaakt en dus ben je afhankelijk van wat er op Ebay etc aangeboden wordt. Dat lukte en Henk bouwde die Nuvistor in….maar dat had me zelf nooit gelukt. Moraal van het verhaal: Kijk op de een of andere manier of je kunt checken of de micro werkt. Ik bedacht me achteraf dat ik op een filmpje de verkoper mijn naam door die microfoon had moeten laten zeggen…en dat geluid onder het filmpje had moeten zetten. Dat gaat ver, maar check de gemiddelde prijs van een C12a even….dat is dan toch de moeite wel waard.

Tony Larking is een bedrijf en dus neem ik aan dat daar de service goed. Check zijn site met tweedehands audio hier…

2 reacties

  1. Maar heb je niet de verkoper een boze mail gestuurd, Dat hij dit er wel even bij had mogen zeggen? Als ik iets koop wil ik het zeker uittesten (ok mic clip’s geloof ik wel) dat vind ik zo nadeel van ebay, bij markplaats is het toch iets persoonlijker. Maar ja als je dan een mooie deal hebt is dat ook wel de moeite waar!

    gr dennis

  2. De microfoon komt uit Frankrijk, dus persoonlijk uitteseten was moeilijk geweest. Komt bij dat het zou kunnen dat de buis door de verzending kapot is gegaan….al lijkt me dat toch sterk. En dan zou ik de microfoon kapot terugsturen. En eerlijk gezegd denk ik dat ik geflest ben. zeker gezien de bevindingen van Henk Blankevoort die zegt dat het nooit door vervoer had kunnen komen. Ach ja, nu kostte het me 33 Dollar + Henk om het te laten maken. De mic klinkt heel goed overigens, dus ik geloof het wel.

    Ik heb de verkoper op normale toon laten weten wat er gebeurt was, maar hij had er nooit last van gehad. Wijze les voor mij en daarom heb ik het hier verteld….maar je hebt gelijk: probeer het eerst zelf uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *