Lawo mengtafels

Lawo mengtafels

Misschien ken je ze al als je veel in de broadcast/video wereld met geluid bezig bent: Lawo mengtafels. En als je dacht dat mengtafels allemaal hetzelfde zijn, moet je even achter een Lawo (of Studer Vista) gaan zitten.

Lawo Mengtafels

Lawo Mengtafels

Lawo volgens Lawo

Even Lawo over Lawo zelf: Lawo ontwerpt en produceert netwerk-, controle-, audio- en videotechnologie voor broadcast- en postproductiedoeleinden, maar ook liveoptredens en theatertoepassingen. Producten omvatten besturings- en controlesystemen, digitale audiomixingconsoles, routers, en oplossingen voor IP-gebaseerde A / V-infrastructuren en routingsystemen. Van de analoge mengtafels in de jaren 1970 tot de ontwikkeling van het programmeerbare audiopaneel PTR tot de eerste volledig digitale mengpanelen van de mc-serie en de mc²-serie met netwerkmogelijkheden – Lawo heeft keer op keer mijlpalen bereikt en een uitstekende reputatie verworven als innovatief bedrijf. De nieuwste mijlpaal markeert de presentatie van videobewerkings- en besturingsoplossingen. Tot zover het perspraatje over Lawo, in de woorden van Lawo zelf.

Druk met een bandje mixen?

Als je denkt dat je met muziek druk kan zijn moet je even bij een TV-programma het geluid gaan doen. Bij TV-uitzendingen (sport, shows, live-verslaggeving bij evenementen) komen er meer dingen kijken dan alleen muziek, als dat er al is. Inkomende telefoonlijnen, IFB’s, presentatoren, livefeeds vanuit de studio of lokatie, applausmics, zenders, presentatie, instarts, betacams, noem het maar op. Typerend aan broadcasttafels is natuurlijk dat er veel inputs en outputs op zitten en dat is niet voor niets. Je hebt ze vaak nog nodig ook.

Lawo weet wat wat er komt kijken bij broadcastgeluid. Vandaar ook dat er meer dan 50 van deze mixers zijn ingezet tijdens de Olympische spelen in Beijing onlangs. Meer dan 50!!

Lees de verhalen op de nieuwskant van de Lawo-website even, en je begrijpt dat ze een serieuze speler is op de (outside) broadcast markt. Vast en zeker op de IBC te vinden, volgende week in de RAI in Amsterdam.

Meer over wat ik doe en heb gedaan lees je hier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *