Lezen…

Voor de posts die ik hier schrijf wil ik me natuurlijk wel inlezen om in elk geval een verhaal te schrijven wat zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid ligt. Laatst liep ik tegen dit boek aan en heb het direct meegenomen om te lezen: Audio Metering van Eddy Bøgh Brixen. Een compact maar zeer compleet boek met allerlei weetjes die je als je logisch nadenkt al weet, maar Brixen benoemt ze allemaal. Zo worden alle meters met elkaar vergeleken en hun voor en nadelen benoemd, zijn er allerlei conversieformules en tabellen en meer echt technische informatie, maar ook een goed verhaal over hoe ons gehoor in elkaar zit, hoe je meters kunt calibereren…echt een aanrader. Nadeel voor sommigen is misschien dat het in het engels is, maar dat is het voor mij in elk geval niet. Ik zocht naar een link voor dit boek en kwam uit op de site van DK-audio, wereldberoemd vanwege hun audiomeetapparatuur en kwam een link tegen, die op zichzelf al heel leerzaam is en refereert aan het boek van Brixen, check em hier.

Een ander goed boek is en blijft Checkpoint Audio van Eelco Grimm. Nederlands, en de (ex)HKU-ers onder jullie moeten het zeker kennen (Eelco geeft daar les). Alweer uit 2001, maar natuurkunde blijft actueel, dus ook dit boek.
“Een complete handleiding voor het optimaliseren van elk audiosysteem” staat er op de kaft, maar het is veel meer dan dat. Bovendien zitten er 2 audio-cd’s bij die vol staan met meetsignalen en luistervoorbeelden, echt handig en leerzaam. Als je denkt dat je wat van audio weet denk dan even aan mensen als Eelco Grimm of Bob Katz, en je voelt je weer klein. Ik wel tenminste. Grimm maakt tegenwoordig ook geweldige apparatuur.

Bob Katz is een masteringtechnicus die veel heeft gepubliceerd over onder andere digitale audio en over loudness. Hij heeft een hoop AES-journals gepubliceerd, waarvan ook een deel op zijn geweldige site te vinden zijn: Digido.com. . Één bron van kennis en informatie.

Kennis is macht, dus ik lees zo veel mogelijk door….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *