Line 6 digital wireless

Ik was vanmiddag even bij Livemusic om mijn kopie van Protools 9 op te halen (eindelijk) en naast het 60 inch touchscreen wat daar staat vielen me ook de draadloze microfoons van Line 6 me op. In de typische hard plastic Line 6 look (die ik niet lelijk vind) hebben ze een nieuwe eigen digitale techniek toegepast die via Wifi loopt. Digitaal signaal vanaf de microfoon die volgens de mannen van Live en volgens Line 6 zelf (natuurlijk :-)) klinkt alsof je er gewoon een kabel aan hebt hangen. Draadloos klinkt vaak beroerder dan normaal “bekabeld” signaal maar die tijd lijkt nu voorbij. Ze claimen 12 zenders constant en zonder problemen in de lucht te kunnen houden en dat klinkt als weinig, maar het is dan wel plug & play, geen gedoe met frequencies zoeken of wat dan ook. Op de school waar ik lesgeef zijn we nu bezig met een project met 18 zenders, en dat is toch best wel een beetje gedoe. Misschien is dit de draadloze toekomst? Ik weet het niet, maar het verhaal klinkt goed.

Check de nieuwe Line 6 draadloos lijn hier…

13 reacties

 1. Na volgende week woensdag geen problemen meer met 18 zenders heb ik vernomen;)

 2. Ik heb alleen ervaring met de beltpacks (+gitaar) en nog niet met de microfoons. Maar het systeem werkt inderdaad erg goed. Toch is het probleem nog wel dat het maar 12 kanalen is. Ik weet niet hoe het in de 2,4 Ghzband gaat als je 30 kanalen nodig hebt.
  Ook is line6 tot nu toe de enige (dat ik weet) die hiermee werkt. Ik denk dat we rustig af moeten wachten wat de andere fabrikanten gaan doen.
  Hopelijk gaat wysicom hier ook nog wat mee doen.

 3. Ben benieuwt of die dan ”beter” klinken.
  hele tijd geleden show in theater gedaan met 24, EW 300.
  werkt perfect. en klinkt oke!

 4. @Wouter: Oke is niet goed genoeg!

 5. Haha, onder het motto van: t moet vet klinken, en als je denkt dat het vet klinkt moet het nog 10 keer vetter? Of wa? šŸ˜›

 6. nee, “vet” of “goed” is wat je wilt…van “okay” heb ik de hele zolder vol liggen!

 7. Wat je wilt is een goed klinkend maar ook betrouwbaar systeem (als het ergens mis gaat is het vrijwel altijd bij de zenders).

  Ik werk veel met de UHF-r zenders van Shure. Dat is altijd (tot nu toe) in de lucht te krijgen, ook met 30 zenders (of meer). Het kost idd wat aandacht en een technicus die puur met de zenders bezig is.

  De EW300 serie van Senheisser is idd leuk voor in de kroeg of bij de disco maar kijk bijvoorbeeld eens naar het connectortje van de mic aansluiting, dat is al niet stevig. Niet voor serieus gebruik.

  Line6 is qua techniek lekker bezig. Een leuke mogelijkheid is dat de handzender van Line6 een modeling functie heeft waarmee je bekende microfoon kopen imiteert. Een nog mooiere functie is dat je ook gewoon een shure-kop erop kan schroeven.

 8. Wat trouwens ook er gaaf is aan de line6 setjes… de prijs van (uit mijn hoofd) ergens rond de 500 euro! Koopje!

 9. de volgende keer als Sven zegt “klinkt okee“.. weten we hoe het zit.

 10. Haha maar deze instelling van Sven kende ik al wel!! En hij heeft wel gelijk!

 11. @ Krijn: Precies…

  @ Luuk: Thanks!

 12. Sven, met de ploctones zou ik niet voor draadloos gaan.
  Voor je het weet blijft Anton tijdens het spelen aan de bar hangen……want daar is het gezelliger. šŸ˜‰

 13. Zo hou op schei uit. Die zijn ze al es vaker kwijtgeweest….Maar Anton is naast een topgitarist echt een supergezellige gast, kan hij niets aan doen! Gewoon aan de kabel houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *