Live…continued

Zaterdagavond “Live” gemixt, de amerikaanse band, voor 3FM tijdens het Beatstadfestival in Den Haag

Stel je voor, je komt dik een uur te vroeg om effe uit te checken hoe het gaat, want (de supersnelle) Michiel Hoogenboezem zat Within Temptation te mixen in de mobile van Eurosound waarin ik Live moest mixen. De mobile stond pal achter het stage, dus ook vlak bij de subkasten die het 55000 koppige publiek moeten laten horen hoe de kick en de basgitaar klinkt. In de mobile zelf al een dBtje of 75 met de volumeknop DICHT. Alleen maar bas!

Uiteindelijk krijg je meestal bij dit soort bands een korte lijncheck, en dat was in dit geval niet anders. 5 minuten tijd om alle inputs te horen, maar niet samen gespeeld….Bijna alles werkte, dus beginnen ze. En dan maar zorgen dat je alles bij elkaar geharkt krijgt, wat me aardig lukte. Niet perfect, maar wel goed. Live speelde te gek met “Lakini’s Juice” en “Lightning Crashes” als hoogtepunten. Echt te gek en leuk om te doen….Meer! Helaas kan ik niets laten horen om alle duidelijke redenen….

4 reacties

 1. Hoe heet dat ook al weer …..

  Roeien met de reimen die je hebt !!

 2. Yep…Ik had mijn eigen geliefde Summit compressor bij me, maar heb geen tijd gehad om em aan te sluiten….Maar wel gaaf!

 3. Ha Sven,

  Was dit nou ook het concert wat Gordon Groothedde voor DVD gaat mixen?

 4. Hoi Sander,

  Nee…niets van gehoord, en er is ook niets gemultitracked. Wel leuk dat Gordon een concert van ze gaat mixen, leuke band, leuke liedjes.

  Groeten!
  Sven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *