M-powered

Ik heb me na mijn snoeiharde uitspraken over M-Powered πŸ™‚ toch even verdiept in de software, en het is eigenlijk te gek voor woorden. Goedkoop, en het is gewoon net Protools LE, dat M-powered Protools. En zoals AVID het zelf zegt: Know one Protools system, know them all, en zo is het echt. Alleen is HD uitgebreider op belangrijke punten. Maar hoe dan ook, het is een goed alternatief voor iemand die Protools wil leren beheersen en geen zin of geld heeft om LE of HD te kopen. Zeker met deze interface gaat je trackcount ook nog es heel hard: 32 kanalen tegelijk naar binnen slepen via 4 x ADAT. Dat is meer dan dat je met LE kunt doen.

Check M-powered hier…

8 reacties

 1. Mijn dank is verpletterend.

 2. juist het zal protools weer niet zijn als

  * Pro Tools M-Powered currently supports a maximum of 18 simultaneous inputs and outputs.

  best jammer eigenlijk, want protools (avid) zou meer moeten doen voor de ‘home recorders” en dat gaat ze niet lukken met dingen zoals “mbox2 micro” (wel fijn als je protools wilt draaien zonder je rack mee te sleuren)

  gr dennis

 3. kweetnie hoe ze op dat getal 18 zijn gekomen.
  – 2 x 8 adat + 1 x spdif ?
  volgens mij is dat 18 ins en outs verhaal al sinds digi 001 en is dat nog steeds niet veranderd.

 4. hmmmm….dat sluit dan mooi aan bij mijn vorige post “zo voelt dat dus” over de Digidesign politiek. Lekker handig, heb je zo’n 32 in-out interface, kun je die in M-Powered niet volledig tot zijn recht laten komen. Inderdaad, die 18 in en uit komt al vanaf die Digi001. Er is wel een trend gezet destijds: 8 x analoog in (soms alleen line-inputs, soms met preamps on board). 8 x digitaal in via adat en 2 x digitaal in via SPdif. En hetzelfde geldt voor de outputs.

  Helemaal met je eens Dennis. Ik zit te wachten op een FW/USB interface die 24 x analoog in kan en ook maar een beetje goed klinkt. Zonder preamps, gewoon line-inputs. Eerste die dat gaat doen verkoopt duizenden units denk ik, die wil iedereen aan de direct-outputs van zijn mixer hangen bij live-concerten, en aan z’n laptop hangen…. Je kan ook zo’n HD24 van Alesis kopen, maar das toch weer gedoe met externe schijven, het omzetten naar WAV enzo. De AVID politiek, ik ben benieuwd of het anders gaat worden.

 5. Nou ik heb nu een DDA forum 24-8-2 tafel gekocht (ik ga hem dinsdag ophalen)
  ik heb nu van focusrite een set (saffire 40 en via adat een focusrite octopre) nu moet ik dus nog even kijken hoe ik dat ga doen.
  want met mijn huidige set kan ik nu 16 kanaals simultaan laten lopen.
  nu moeten dat er 24 worden, zelf zat ik te denken aan http://www.thomann.de/nl/presonus_firestudio_lightpipe.htm

  maar dan moet ik nog een octopre erbij halen (al met al weer 1000 extra terwijl ik helemaal geen voorversterkers nodig heb alleen line inputs)

  en mischien moet ik dan ook nog een aparte clock kopen (weer 500 euro)
  best duur voor een student πŸ˜‰

  heb jij mischien nog ideeen?

 6. @ Dennis: mail me effe met je hele setup + software, dat gaat sneller: info at asloudas punt com

 7. He Dennis,

  Je kan toch ook een apparaat instellen dat die de wordclock stuurt. Als je het dan toch graag sync wil hebben kan je in je cubase 5 ook nog midi tijdcode uitsturen.
  Heb je nog ff de tijd om door te sparen haha.

  ik kom binnekort wel ff die DDA checke.

  zie je @luxor πŸ˜‰

 8. Ik draai ook M-powered (via de Profire 2626) en voor de dingen die ik er mee doe (home recording, kleine dingetjes editen en live fx plugins draaien) werkt het top.

  Met de melloemuse ATA pluggin heb ik de latency verschillen tussen de tracks opgelost. Via de Adat aansluitingen kan ik digital Yamaha mixers op.

  Inderdaad je kan er maar 18 tracks tegelijk mee opnemen, maar goed, dat is voor mij geen probleem. En als ik wel meer wil opnemen (in mijn geval een live opname van een bandje) dan doe ik dat wel in reaper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *