Messe 2011

Vandaag ben ik even op en neer naar Frankfurt gereden om de nieuwste ontwikkelingen binnen Pro-audio en braodcast audio te bekijken op de Musicmesse. Veel bekende gezichten, veel dezelfde spullen, en lekker weer, maar toch, ik vond er dit jaar meer interessants tussenstaan dan voorgaande jaren. een paar foto’s:

De Event Opal die ergens in een hoekje stond de werken, klonk goed, gaat echt goed door in het laag, maar op de Messe kun je niet echt goed luisteren. Teveel mensen en muziek……..Een cool rack met Retro-instruments apparatuur….De Egg speakers van SE, die stonden op een Neve tafel waar letterlijk de knopjes vanaf vlogen als je er op drukte, heel apart…..De nieuwe Midas VeniceF (van Firewire) waar je je kanalen ook naar de FW bus kunt routen, de toekomst bij een hoop komende mixers denk ik…..Een te gekke kleine (meet)microfoon van Mic W voor in je Laptop, Iphone of Ipad, met serieuze specs, dus ideaal voor opnames maar ook voor het analyzeren van een ruimte met bijv. Smaart….En het grootste nieuws vond ik de Digico SD11, een 19inch formaat mixer met 16 local inputs en 8 local outputs, uit te breiden door er een volwaardig digirack aan te hangen óf dooor er een extra patchunit via Ethercon aan te hangen, heel slim van Digico en met een “streetprice” van ongeveer 10000 euro zou het wel es een hit kunnen worden. Klein demotje op gevolgd, en het is in alles een Digico, maar uiteraard behoorlijk gestript qua specs vergeleken met z’n grotere broers. Kwam ook nog een foto tegen van een vriend van me, Jeroen, die wordt ge-endorsed door Warwick, leuk. Voor de rest nog een heleboel andere dingen gezien, maar dit stond op m’n Iphone.

7 reacties

 1. Loop ik toch de hele dag daar…. tref ik je niet haha.
  Maar zo te zien ben ik wel op de zelfde plekken geweest… dat is ook belangrijk

 2. Das jammer Krijn, hadden we mooi effe koffie kunnen doen. Volgend jaar dan maar 😉

 3. Alexander Nijman

  Heb ook nog even gezeten bij een setje RCF monitoren..
  Klonken ook supergoed! zal strax even een foto’tje online posten!

 4. Chiel Stapelbroek

  Retro Sound heb ik ook inderdaad gezien, maar is voor mij onbekend? Bekend hiermee Sven?

  Ik had overigens iets meer van bijv. Yamaha verwacht met de Ipad Stagemixx (stonden er 2 maar die werkte op het moment dat ik er was niet)
  Was wel onder de indruk van die nieuwe venice tafel; ook fx via firewire!

 5. Chiel Stapelbroek

  Digico heeft dat wel slim aangepakt! zo’n demo kamertje.

 6. Ja, netjes die Digico booth. Sowieso, groot, en alles stond er. Yamaha, stond er naast maar ben ik langsgelopen. Ken alles wel daar.

 7. Ik heb die STA-Level gedemo’d een poos geleden, gaaf ding. Voor de rest ken ik het niet zo goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *