Michael Jackson

Poeh, Michael Jackson is dood. Een legende met een enorme staat van dienst. Een artiest zoals er geen meer van zijn, en er ook nooit meer zullen komen met een muziekindustrie die helemaal ondersteboven staat. De top van Jackson’s carriere lag tussen eind zeventig en eind jaren negentig, met enorm veel hits en liedjes waar bijna iedereen er wel één van kent. Eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat ie ooit nog een megahit zou scoren, maar het had nog zomaar gekund, hij was alweer keihard aan het repeteren voor de shows, en het talent wat deze man had zou nog steeds voor wonderen kunnen zorgen. We zullen het helaas nooit weten. Wat ik wel weet is dat zijn hoogtepunten veel groter waren dan zijn dieptepunten, en dat zijn talent vele malen groter en beter was dan het mediacircus om hem heen.

Maar dan de andere kant van het plaatje: Dit kost miljoenen. Jackson had 50 concerten gepland in London, die al allemaal waren uitverkocht. De crew, het transport, de live dvd die daar van zou komen, de arbeid…..en alle verkeersregelaars, de bus- en treindiensten die waren omgegooid om alles logistiek voor elkaar te krijgen….wat een impact heeft dit, niet alleen emotioneel, maar dus ook financieel, niet normaal.

Maar bovenaan staat dat de King of pop is overleden, want dat was ie zeker. Wat een te gekke nummers heeft hij, zeker in de tijd met Quincy Jones, gemaakt. Heel jammer. Je had het hier al eerder kunnen lezen trouwens, maar Bruce Swedien mixte heel veel van die klassiekers….hij praat er hier over.

2 reacties

  1. Een aderlating voor de scene!

  2. Yep, in meerdere opzichten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *