Mynx

Ik was laatst weer even bij Livemusic en daar hadden ze een SSL Mynx staan. Dat is weer goed gedaan door SSL, het voelt goed, zwaar en degelijk, en het spul klinkt goed. Ik dacht: ik deel het even.

2 reacties

 1. Chiel Stapelbroek

  Alleen jammer dat die rackjes zo duur zijn.
  Zelfde geldt voor de API lunchbox, waar wel van allerlei merken wat voor gemaakt wordt.

  Hoe zijn ze eigenlijk kwa specs/kwaliteiten vergelijken met de normale formaat units?

 2. Ja, die rackjes zijn duur. Van API kan ik dat niet zo goed begrijpen, van SSL nog wel enigszins, alle switches en potmeters zijn voorzien van recall, dat kan natuurlijk superhandig zijn.

  De modules klinken prima. Toch moeten mensen het geluid van zo’n module niet verwarren met het geluid van een tafel. In een mengtafel is een eq of preamp slechts een klein deel van de weg die een signaal moet afleggen om uiteindelijk in de mixbus uit te komen. Bij een Protoolssetup is het vaak preamp-comp en of EQ-direct naar Protools. Das is een stuk cleaner qua signaalpad dan door een mengtafel.

  Eigenlijk kun je het niet echt vergelijken, maar aangezien de modules hetzelfde circuit hebben als in de grote SSLtafels mag je ervan uitgaan dat het op zichzelf hetzelfde klinkt. Maar doordat een eq of preamp in een tafel omringd is door allerlei andere electronica zal die optelling iets anders kunnen klinken dan één module op zich.

  Groeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *