Neve 1073LBEQ

Ik lees net dat Neve met een 500 series eq gaat komen die in combinatie met de 1073 preamp voor de 500 series kon wel eens een hit worden, aangezien die preamp al een enorme hit is voor AMS-Neve.
Ben benieuwd wat Neve nog meer voor ons in petto heeft (misschien een compressor) maar vooral naar hoe het klinkt.

Check de Neve 1073LBEQ hier…

6 reacties

 1. Alexander Nijman

  Zijn dat nou stacked knobs?

  Zal die morgen op de beurs te zien zijn denk je?

 2. @Alexander: Ik vermoed dat er wel een proototype te vinden is ja, aangezien de units per eind april al leverbaar zijn. Stacked knobs, ja. Ééntje voor frequentie, één voor versterking/verzwakking. Zie je ook veel bij API, die hebben zelfs patent op hun knoppen. Wel slim, zo kun je veel kwijt op weinig oppervlak.

 3. Chiel Stapelbroek

  Heeeel veeel API lunchboxen gezien gisteren zeg!
  Alleen heb ik helaas geen andere merken gezien met een eigen lunchbox!? een chinese namaak bijv? Omdat de lunchbox zelf al zo duur is helaas. Zoiets hoeft niet niet heel top te zijn lijkt me?

 4. Je hebt 500 series “lunchboxen” van, API, BAE, Radial, purple en Atlas Pro Audio voor zover ik weet, er zullen er zeker meer zijn. Die lunchbox is wel belangrijk voor signaaldoorvoer, spanning voor demodules en degelijkheid. Je kunt ze tweedehands ook wel her en der op de kop tikken voor minder als je wilt. Bij Atlas hebben ze kleinere, waar 2 modules in passen. Mooi om een Elysia Mpressor in te stoppen! Heb je die nog gezien? Sehr schon.

 5. Ik heb inmiddels ook de eerste eq-modules in bestelling staan, Sven. Als je binnenkort eindelijk eens in de buurt bent kun je mijn Lunchbox met de 1073LB alvast meenemen en uitproberen…

 6. @Tim: Eerst maar es appelflappen eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *