Nico Zingt!

Op de site van vriend David Brinks kom ik een hele leuke link tegen die me doet denken aan alle muziek die gemaakt wordt, waar geld mee verdiend wordt, maar die nooit in de top40 of uberhaupt op de radio terecht komt. Opdrachtmuziek. Zo wordt er natuurlijk al jaren lang muziek geschreven voor commercials, met tunes die wij nooit vergeten. Denk maar aan Colgate (“Ik ben niet bang voor de tandarts…”), het melodietje van Randstad uitzendbureaus, het intromuziekje dat je altijd voor de voiceover die de aanbiedingen voorleest in de AH, en ook allerlei jingles van radioprogramma’s, denk maar aan “Langs de lijn”. Heel veel werk is er mee gemoeid, en bovendien kan het erg lucratief zijn.

Maar goed, check deze link maar es uit. Erg goed gedaan door dit bedrijf. erg grappig, en het slaat de spijker op zijn kop als je het mij vraagt.

5 reacties

 1. Opdrachtmuziek:

  Soundhouse, een studio in “jeneverstad” schiedam is misschien wel de bekendste qua schrijven van reclamemelodieen.
  Bona, mr Edet, unox, moulinex en vele anderen ….
  Mart Achtenberg schreef en schrijft veel …… heeel veel ….
  luister maar eens op http://www.soundhouse.nl

 2. Yep, Soundhouse, echt leuk, ben daar eind jaren 90 regelmatig geweest. Daar is écht veel bekende muziek geschreven. Woonde toendertijd in Schiedam, heb daar misschien nog meer over Jenever geleerd :-0

 3. Verdiend is hier met een d, maar da’s dan weer mijn vak hè? 😉

 4. je weet het toch, ik “moest effe kijken of je scherp was”….thanks gij taalpurist 🙂

 5. Wat een geniale reclame campanje !!!

  Alle 3 on(t)roerend goed. Ik kon er hard om lachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *