Nieuwe Wagen

De foto van gisteren was een nieuwe frontplaat voor de metering en de beeldmonitor voor de nieuwe Eurosoundwagen. Mobile 3 is afgeschreven en met pensioen, de inhoud + nieuwe apparatuur wordt in een nieuwe wagen gebouwd. Dat is een serieuze zaak, want je wilt niet weten hoeveel bekabeling en apparatuur daarin weggewerkt moet worden, en dan op zo’n manier dat het gewoon weer minstens 15 jaar meegaat in weer en wind, stuiterend over de weg, en in alle temperaturen.

Ik was gisteren aan het mixen toe de eigenaar binnenkwam met de frontplaat, vandaag zag ik hoe ver hij gevorderd is. Een goniometer, 3 x stereo RTW-meters, een 40 inch ledflatscreen voor beeld en een extra 15 inch monitor voor extra metering. Klik op de fotos voor een vergroting.

10 Comments

 1. Woow, die word weer eens op-en-top superstrak volgens mij…

 2. Dat wordt inderdaad een gruwelijk vette analoge wagen. April moet ie af zijn.

 3. Neem je die dan ook een keer mee naar school? Lijkt me vet om eens in rond te kijken….

 4. Ach, enige wat je dan ziet zijn een hoop knopjes en apparatuur…

 5. @Sven, komt de raindirk wel weer in de nieuwe wagen? Volgens mij worden ze niet meer gemaakt, is er nog wel support voor? Tijdens m’n studie hoorde ik er goede verhalen over van Tijmen, hij had het over a poor mans’ SSL.

 6. Haha, nou, ik denk dat als je wilt besparen je beter een SSL kunt kopen. Deze Raindirks zijn op maat gemaakt naar wat Bram (de eigenaar) wilde hebben. Dus zowel fysiek qua LxBxH als de opbouw van de kanalen etc.
  De Raindirks zijn ook superstil, weinig selfnoise. Er is zeker nog support, Raindirk is een eenmanszaak en de eigenaar is nog altijd nauw verbonden met Eurosound voor onderhoud, remote support etc. Een paar jaar geleden heeft Raindirk op verzoek van Eurosound en 24 kanaals preamp in een 4 HE unit gebouwd…klinkt super, en heeft op dit formaat 0,0 concurrentie. Allemaal goed klinkend spul, maar weinig naamsbekendheid.

  Maar om een antwoord op je vraag te geven 🙂 : Ja, dezelfde Raindirk komt erin met een aanvulling 24 kanalen. dat wordt 120 kanalen straks, zonder de externe preamps. Wordt echt heel gaaf.

  http://www.triplestarstudio.com/raindirk2/

 7. Vette shizzle, maar april staat al praktisch voor de deur…. Gaan die bouwers dat überhaupt redden of worden nu alle bak-en-braad specialisten van Nederland opgetrommeld om in Herveld te gaan solderen?

 8. Gaat wel lukken hoor. Alle bekabeling van 3 gaat ook mee, en er moet zeker gesoldeerd worden, maar er kan ook veel voorbereid worden, wat nu ook al gebeurd.Vermoedelijk volgende week de tafel er al weer in. en dan kan het vervolmaken beginnen…

 9. Oftewel,

  Henk heeft weer genoeg te doen. Hij was laatst nog bij Story, Gouden handen.

 10. @Koen: jij snapt em. Henk is enorm druk nu inderdaad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *